Mudderfest med mudderkager
gilberto-mudder-og-tovtrækning.jpg
Gilberto Miranda havde styr på tropperne, og der blev kæmpet bravt. Foto: Dorthe Brandborg
I Børnehaven Voldparken får børnene lov til at kaste med mudder

Flere børn i Børnehaven Voldparken sad torsdag morgen klar ved sandkassen i deres badetøj.

-Vi skal have mudderbad nu, ikk?, lød det fra én forventningsfuld pige, som allerede havde badetøjet i hænderne, da hun blev afleveret af mor.

Voldparkens Børnehave har hele sidste uge haft sanseoplevelser af den helt sjove slags og ikke mindst har de fået lov til det, som mange voksne forsøger at afholde deres børn fra, nemlig at lege med mudder.

-De har kastet med mudder, badet i mudder og leget i mudder, fortæller sprogpædagog Laura Sørensen, der sammen med Gilberto Miranda fra Københavns Kommunes Naturformidling havde arrangeret en hel uge i mudderens tegn.

-Børn skal have lov til at blive beskidte, fastslår Gilberto, der var helt i sit es og stod klar i badebukser og med et langt reb, så jordbærstuen, vaskebjørnsstuen, stjernestuen og hjertestuen kunne komme i gang med at lave tovtrækning hen i den våde mudder, som var bredt ud over en presenning.

Gilberto har lavet denne slags events i københavnske børnehaver før og som ingeniør inden for miljø, ved han, hvordan han kan give børnene gode oplevelser med naturen.

For nogle børn har det været grænseoverskridende at skulle være så beskidte, men der har også været andre sanseoplevelser, så som at træde i blade, røre ved jord og plaske i vand. Men for de fleste børn har det været en ren fest.

-Der er også sket noget med børnene. Det har været utrolig dejligt at se dem gøre noget for hinanden. De skulle blandt andet give hinanden ansigtsmasker – en slags wellness. De skulle være sammen to og to, og så skulle de male mudder i ansigtet og lægge agurker på øjenlågene. Og så skulle de sidde og vente til mudderet i ansigtet var størknet, fortæller Laura Sørensen, der sammen med børnene afslutter ugen med at spise masser af chokolade cupcakes, der ligner mudder.

Det bliver nok ikke sidste gang at Børnehaven Voldparken kaster sig i mudderpølen.

-Flere af kollegerne har givet udtryk for, hvor meget de har moret sig med børnene. Børnene har også nydt, når de har set, at de voksne røg ned i mudderet, fortæller Laura Sørensen med et grin.

Det var det sjoveste – citater fra børnene

Jasmin:

Vi har leget hoppeleg og vi legede mudderkast og trækkeleg og mudderkamp og så ikke mere! Det var det! Og så drak vi hyldeblomstsaft.

Fatima:

Der var vandkamp.

Reem:

Jeg har hoppet og prøvet mudderrutschebanen.

Yasiin:

Jeg faldt ned baglæns på numsen med bukserne, og mine bukser blev helt våde.

Yusuuf:

Jeg hoppede ned i vandet og så blev jeg helt beskidt.

Arda Akdogan:

Jeg har leget med vand – kun vand og jeg løb og hoppede i vandet. Så sprøjtede det på Zayeds hovede, og vi var meget våde.

Zayed:

Vi hev i tovet sammen med Arda, og så vandt vi over vaskebjørnene. Så frøs vi og så gik vi op i det varme vand

Arda Al-Bayati og Zain:

Vi trak i en snor i mudder og vi hoppede i mudder, og så kastede vi mudder på Maria. Vi rutschede, og der var vand og mudder. Det var sjovt og jordbærbørnene vandt over Christina og vaskebjørnene. Så sad vi i vandet i en balje og så gik vi hjem i børnehaven.

Anders:

Gilberto faldt i mudderet, det var det sjoveste!

Fotos privat:

mudderdrenge og piger

mudderdreng

mudderbehandling

mudderbad

mudder i baljen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top