Le Mans helte til Copenhagen Historic Grand Prix 2015
En imponerende samling af de største Le Mans-koryfæer trækker i kørerdragterne den 1.-2. august på Bellahøj Park

I spidsen for det prominente felt af Le Mans-stjerner vil gæster og tilskuere opleve Copenhagen Historic Grand Prix-ambassadør, og ni dobbelte Le Mans-triumfator Tom Kristensen, der til årets Le Mans var blevet tildelt den ærefulde rolle som Grand Marshall, der fører Le Mans-feltet frem til løbets start kl. 15.00 lørdag eftermiddag. Den franske klassiker har gennem årtier udviklet sig til et dansk tilløbsstykke, og den danske succes på den legendariske Circuit de la Sarthe er forankret i John Nielsen’s triumf tilbage i 1990, hvor Super John vandt løbet i en Silk Cut Jaguar sammen med Andy Wallace og Price Cobb.
Det er 25 år siden, at John Nielsen blev den første danske vinder på Le Mans, og den sympatiske jyde har haft en imponerende professionel racerkarriere, der blandt andet indeholder hele 18 starter på Le Mans. Samt mere end et årti som topnavn i den danske DTC-serie. John Nielsen er ikke længere aktiv, men til sommerens store motorsportsbegivenhed på Bellahøj vil Danmarks første Le Mans-helt igen finde sin karakteristiske hvid og røde stribet styrthjelm frem for at køre race.
Tom Kristensen og John Nielsen får følgeskab af mange danske Le Mans-kørere til Copenhagen Historic Grand Prix. Fra Corvette Racing kommer Race for Riget-ambassadør Jan Magnussen.
Fra Aston Martin Racing vil både Marco Sørensen og Christoffer Nygaard også gæste Bellahøj Park. Også Michael Christensen og Mikkel Mac deltager.
Traditionen tro er løbsprogrammet til CHGP bredt og tæller i 2015 hele fem historiske klasser. Derudover er et af højdepunkterne det traditionsrige Royal PRO/Am race, der køres både lørdag og søndag og med rette tiltrækker stor bevågenhed hos både kørerne og publikum.
Foruden de mange professionelle racerkørere, der i Royal Pro/Am danner par med dygtige amatører og deres historiske racerbiler, er det også i det felt at Danmarks hurtigste Prins og CHGP protektor HKH prins Joachim lufter sin klassiske Lotus Cortina. Derudover vil publikum også i år kunne opleve moderne motorsport til CHGP i form af Danish Thundersport Championship (DTC)
Det er tredje gang CHGP besøger Bellahøj Park og det er 15. gang motorsportsbegivenheden afholdes i København.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top