Hva’ skal vi her?
- Foredrag? Er det om sex og stoffer?

Klokken er lidt i otte, mandag morgen, på Brønshøj Skole. Om bare fem dage er det sommerferie. I loungen i kælderen kommer elever fra skolens tre 7. klasser dryssende og slår sig ned. De har fået at vide, at de skal høre foredrag. Lyder lidt kedeligt at starte dagen med.
Men Line Risberg er ikke en hvilken som helst foredragsholder. Hun forstår de unge og ved, at de kæmper med morgentræthed. Derfor taler hun også højt og engageret, mens hun farer frem og tilbage på scenen.
Foredraget handler om Lines personlige beretning med stoffer. En beretning om en mønsterelev med fotografisk hukommelse, der bare liiige skulle prøve en kvart lille, uskyldig ecstacy-pille – for at blive en del af gruppen. I alt blev det til 12 weekender på stoffer. Resultatet er benhårdt og livslangt: Line er ikke i stand til at føle lykke og glæde, og vil aldrig igen opnå følelsen af forelskelse. Livsvarig medicin. Kronisk hjerneskade. Risiko for epilepsianfald. Ingen børn. Et eventuelt barn vil have 80 procents risiko for at være hjerneskadet.
En barsk fortælling, som alligevel serveres med bramfri humor og hudløs ærlighed. Eleverne undrer sig og i pausen lyder det:
– er det ikke bare noget, hun finder på?
– Hvordan kan hun både være sjov og sige så alvorlige ting?
– Det er uhyggeligt!

De seneste 15 år har Line Risberg rejst landet rundt og fortalt sin historie igen og igen. Mange tusinde foredrag er det blevet til. Dét, der driver hende, er dels at det styrker hendes egen hjerne-genoptræning, dels alle de tilbagemeldinger hun får fra unge, hun har mødt. Hun véd at hun gør en forskel.
Natteravnene Brønshøj fik via en donation fra Brønshøj Menighedssamfund mulighed for igen at invitere Line Risberg til Brønshøj med sit foredrag.
– Vi kontaktede Bellahøj Skole og Brønshøj Skole, som begge sagde ja tak. Vi møder jo de unge på gaden, og det er et vigtigt budskab, Line har med, som vi Natteravne gerne vil hjælpe med at sprede, fortæller Ida Sloth Bonnevie, som sidder i bestyrelsen for Natteravnene Brønshøj.
Line Risberg har skrevet bogen ’Når festen er forbi’ med efterskrift af misbrugsekspert Henrik Rindom. Læs mere på risberg.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top