Fra ghettoen til græsset
Over sommeren sætter DBU og DIF sammen med en række fodboldklubber og deres frivillige gang i DBU’s Get2 Fodboldskoler, der skal styrke fællesskabet i nogle af Danmarks mest udsatte boligområder

Der blev gået til stålet, da 96 drenge og piger satte hinanden stævne på Genforeningspladsen i sidste uge. De entusiastiske skulle drible, finte og sparke bolden i kassen, da Boldklubben Union og Brønshøj Boldklub i samarbejde lagde græs til DBU’s Get2 Fodboldskole.
DBU har i over 20 år holdt fodboldskoler i hele landet. I år forventes cirka 27.500 at deltage på fodboldskolerne fordelt i 263 værtsklubber.
Det er dog ikke alle børn i Danmark, der af økonomiske årsager har mulighed for at deltage på en fodboldskole. Derfor afholder DBU i samarbejde med Danmarks Idræts-Forbund (DIF) og lokale fodboldklubber for femte år i træk særlige fodboldskoler for børn, der bor i socialt belastede områder.
Get2 Fodboldskolerne følger samme koncept som de gængse fodboldskoler bortset fra, at deltagerne bliver rekrutteret specielt og kun betaler et symbolsk beløb for at deltage. Målet er at give børnene en sommeruge fuld af oplevelser og at inkludere samt fastholde dem i dansk foreningsidræt.
I DBU glæder formand Jesper Møller sig over, at fodbolden aktivt kan være med til at gøre en forskel:
-Fodbold skal være for alle uanset baggrund, og vi vil gerne give børn i socialt belastede område de samme muligheder som andre danske børn. Vores evalueringer viser, at vanskeligt stillede børn og unge bliver gladere for at gå i skole, klarer sig bedre og får udbygget deres sociale netværk gennem foreningsidrætten, og derfor giver det rigtig god mening for DBU at bidrage til at få flere børn ud i de danske fodboldklubber, lyder det fra Jesper Møller.

• DBU’s Get2 Fodboldskoler ligner i princippet de almindelige DBU Fodboldskoler, men de adskiller sig idet, de er målrettet børn i socialt belastede boligområder
• DBU’s Get2 Fodboldskoler afholdes i samarbejde mellem den lokale klub, DBU og DIF (som bidrager med finansiering og rådgivning gennem deres Get2sport initiativ)
• Det er femte år, at DBU gennemfører fodboldskoler for børn i socialt belastede områder
• DBU’s Get2 Fodboldskoler afvikles i år i Aarhus, Aalborg, København, Taastrup, Esbjerg, Odense, Bagsværd, Greve, Kolding, Haderslev og Maribo
• Der forventes cirka 720 deltagere på Get2 Fodboldskolerne i 2015

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top