En hjertegribende historie
Hjertouren.jpeg.jpg
I 24 timer kører Thomas Christensen-Degn fra Brønshøj i en god sags tjeneste. Hjertetouren donerer penge til Hjerteforeningen. På billedet ses han under torsdagens træning på rundstrækningen i Værløse. Foto: Privat.
Thomas Christensen-Degn kører alene rundt på cykel i 24 timer til gavn for Hjerteforeningen

Thomas Christensen-Degn fra Brønshøj har mistet. Og alligevel vil han give. Hans generøse indstilling har et tragisk udspring. En personlig tragedie, som sendte ham og konen Charlotte i tænkeboks.

Den første del af historien er årelang – 17 år faktisk, mens afslutningen er på blot af 63 dage. Thomas’ far Orla, der også var Thomas’ bedste ven, faldt i 1997 om på golfbanen med en blodprop i hjertet. Faderens tilstand forværredes år for år, indtil han i 2014 den 29. juli kl. 00.30 fik at vide, at han skulle opereres samme morgen, fordi et egnet donorhjerte var klar.

Thomas blev med det samme ringet op om faderens forestående hjerteoperation. Blot seks timer senere var det meningen, at han skulle rejse til Alperne for at køre syv etaper sammen med cykelrytteren Dan Frost. Alpeprojektet havde Thomas trænet ihærdigt på i ti måneder, hvor han havde fokuseret på at være trimmet, motiveret og forberedt til at træde watt i de franske bjerge. Racercyklen var sendt afsted til Frankrig, kufferten og rejsebeviset var pakket, børnene havde fået deres farvelkys, og Thomas skulle blot sove nogle timer, inden han skulle af sted til lufthavnen.

Cykelturen blev med det samme sat på stand by. I stedet blev bilen fra Højlandsvangen i Brønshøj sendt i retning mod Skejby Sygehus, hvor faderen skulle opereres. På vej over mod Aarhus ringede Orla flere gange til Thomas for at få ham til at vende om og i stedet cykle i Alperne. Men Thomas’ ville være ved sin fars side, så måtte Alperne vente.

En tak til personalet

Hjerteoperationen gik godt og efter 12 dage i koma, vendte Orla tilbage til livet. Tingene bevægede sig langsomt i den rigtige retning, men den 23. september blev faderen ramt af en fatal blodforgiftning som opstod efter en svampeinfektion, der havde ødelagt lungevævet. Faderens liv stod ikke til at redde, og den 1. oktober kl. 19.01 sov Orla ind i en alder af 62 år efter 63 dage på Skejby.

Thomas og Charlotte var mange dage på Skejby, og det var under en gåtur her, at de sammen fik ideen til et indsamlingsprojekt. Allerede samme aften købte de domænenavnet “Hjertetouren”, for de havde en idé om, at det skulle være noget med cykling til gavn for hjertepatienter. Brønshøj-parret ville så gerne vise deres taknemmelighed over for det fantastiske personale på hjerteafdelingen, der dagligt leverer en kæmpeindsats til gavn for de indlagte og de pårørende:

– Hjertekirurger, læger, sygeplejersker, receptionister og rengøringspersonale – alle yder en fantastisk hjælp, pleje og omsorg. Det er tydeligt at se, at de kan deres job. Derfor var det helt oplagt, at vi ville samle penge ind til Hjerteforeningen, som så kan sende de indsamlede midler derhen, hvor der er størst behov for dem, fortæller Thomas og Charlotte.

Indsamlingsprojektet lurede i ægteparrets baghoveder, og da de i marts igen syntes, at de havde energi og livsglæde nok til at søsætte et projektet “Hjertetouren”.

Hjertetouren

I aften fra kl. 18 – tirsdag den 28. juli – og til i morgen den 29. juli kl. 18 vil Thomas på den gamle Flyvestation Værløse cykle så mange kilometer, som han kan. Jo længere Thomas cykler, desto flere penge kommer der nemlig ind. Målet er 500 kilometer i løbet af de 24 timer. Rundstrækningen i Værløse er på 5,1 kilometer, så Thomas skal køre rundt mindst 100 gange.

– På årsdagen for min fars hjertetransplantation vil jeg cykle Hjertetouren 2015 i hans minde, til hans ære og til fordel for Hjerteforeningen. Jeg håber, at mange vil støtte projektet økonomisk ved at donere et beløb pr. kørt kilometer. Det indsamlede beløb doneres direkte og ubeskåret til Hjerteforeningen den 1. oktober 2015, på årsdagen for min fars død, siger Thomas Christensen-Degn.

Allerede inden Thomas sætter sig på cyklen i aften har mange sponsorer og bidragsydere sikret, at Hjertetouren giver en større donation til Hjerteforeningen.

– Jeg er også blevet meget rørt over de mange personlige mails og beskeder, som jeg har modtaget, siger Thomas Christensen-Degn.

Således har Thomas fået kontakt med Michael Marinelli, der vil køre med i et par timer på rundstræningen i Værløse. På grund af en hjertefejl måtte Michael opgive at køre en halv-ironman, men han vil gerne vise sin uforbeholdne støtte til Thomas’ projekt ved at opmuntre ham undervejs.

I år kører Thomas hele Hjertetouren alene: – Men Charlotte og jeg håber på, at Hjertetouren kan vokse sig større allerede næste. Det kunne være helt fantastisk, hvis 30-50 mennesker ville cykle med i alle 24 timer, slutter Thomas Christensen-Degn.

Thomas og Charlotte Christensen-Degn bor i Brønshøj med deres to døtre. Thomas er leder af Storkøbenhavn Erhverv i Jyske Bank, mens Charlotte er erhvervsrådgiver i Nykredit.

Læs mere på www.hjertetouren.dk – her kan du læse om hvordan du kan bidrage til projektet. Det vil være muligt at donere beløb til Hjertetouren frem til den 1. oktober.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top