Dorte besejrede legendariske franske bjergtinder
Allerede inden årets Tour de France løber af stablen, har en hårdkogt gruppe motionister prøvet kræfter med berygtede bjerg-stigninger som Alpe d’Huez, Col du Galibier og Col de la Madeleine

Anledningen var Cykelnerven, Scleroseforeningens benhårde fundraising-løb, der hvert år sender deltagerne i forvejen gennem tourens hårdeste bjerg-etaper.
-Det var en fantastisk oplevelse at køre over målstregen i Alpe d’Huez, stemningen var euforisk og alle pinsler var glemt, siger Jørgen Kurt Jensen. Han er den ene af to holdkaptajner for det team af 62 motionscykelryttere fra hovedstadsområdet, der netop er hjemvendt fra Cykelnerven.
Cykelnerven er Scleroseforeningens cykel-event, der blev afviklet over tre dage i en udfordrende blanding af regn og juni-varme i de franske alper. I alt 348 kilometer og ikke mindre end 8166 højdemeter skulle overvindes, hvilket gør Cykelnerven til ét af verdens mest udfordrende fundraising-løb. Stigninger som Col du Galibier, Col du Glandon og Col de la Madeleine var på menuen før finalen på Alpe d’Huez.

Bjergene giver et kick
Dorte Hylleberg fra Brønshøj er den anden holdkaptajn for det københavnske team, og hun var lykkelig efter mødet med ”stigninger uden for kategori”:
-Man får en helt euforisk følelse, når man har besejret en legendarisk stigning, hvad enten den hedder Alpe d’Huez, Col de la Madeleine eller Col du Glandon, siger Dorte Hylleberg.
-Det giver et kick, når du cykler på de samme bjerge, som Ritter, Leth og Sørensen omtaler på TV2 hver sommer. Og respekten for Tour de France rytterne bliver så meget større, når man tænker på de umenneskelige strabadser og mængden af energibarer, de skal udsættes for i syv gange så mange dage som os.
Dorte Hylleberg glæder sig ligeledes over, at Cykelnerven samtidig har til formål at rejse penge og gøre opmærksom på sclerose:
-Undervejs i bjergene tænkte jeg over det flere gange, at vi cyklede for et godt formål. Jeg er stolt af, at vi kunne indsamle 930.000 kroner her i hovedstaden. Samtidig håber jeg, at vi kan skabe mere opmærksomhed omkring sclerose.

Cykelnerven er Scleroseforeningens årligt tilbagevendende cykel-event, der har til formål at udbrede kendskabet til sclerose og samle penge ind til forskningen i sygdommen. I 2015 har de 158 deltagere i alt indsamlet 2,5 mio. kroner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top