Campister blæser på vind og vejr
Campingpladsen.jpg
Dines Mouritzen er på niende år bestyrer af Bellahøj Camping. Selv om det har været småt med solskin denne sommer, så er der mange campinggæster på bakketoppen. Foto: Jan Løfberg.
Bellahøj Camping har trods det dårlige vejr haft mange gæster

73 kroner det er, hvad det koster, hvis du vil bo billigt i København og have adgang til toilet og bad. Og så er kun fem kilometer til Rådhuspladsen.

Det er noget af et tilbud. Der er da også rekordmange campister, der benytter sig af det. For selv om den danske sommer har været svigefuld, så har der ifølge campingbestyrer Dines Mouritzen været en kanonbelægning på Bellahøj Camping.

Campingpladsen med en af de skønneste storbyudsigter frister da også gæster fra hele verden. Det er hovedsageligt mennesker, so vil bo billigt og i stedet bruge pengene på oplevelser i byen. Bellahøj Camping er derfor en attraktion for særligt yngre mennesker.

I år har Dines Mouritzen bemærket en usædvanlig stor tilstrømning fra Belgien. – Jeg har ingen umiddelbar forklaring på, hvorfor der er ekstra mange belgiere i år. At vi også har flere amerikanere end normalt skyldes derimod den høje dollarkurs.

Tre måneders sæson

Bellahøj Camping har i 60 år ligget på et fredet område på bakken. Campingpladsen åbner den 1. juni, og derefter er der døgnåbent frem til den 31. august, hvor sæsonen slutter.

Dines Mouritzen er i vigør samtlige dage – morgen, middag og aften. Til daglig bor Dines Mouritzen i Hanstholm, hvorfra han driver en internet-fiskehandel. Sommersæsonen tilbringes i en campingvogn – naturligvis – på Bellahøj. Det er niende sæson, at Dines Mouritzen bestyrer den velliggende campingplads. Men han så meget gerne, at han kunne skrive en flerårig forpagtningsaftale med kommunen: – I øjeblikket har jeg kun kontrakt for ét år ad gangen. Det siger sig selv, at det sætter en dæmper for mine investeringer, for jeg ved jo ikke, om jeg får fornyet kontrakten for den følgende sæson. De andre samarbejdspartnere herude – det klassiske billøb og kræmmermarkederne – har flerårige aftaler.

Dines Mouritzen mener, at kommunen med en ny tiltrængt toiletbygning til en udgift på 3½-4 millioner kroner kunne højne niveauet på pladsen og tiltrække endnu flere campister til København: – Hvis jeg havde en længere kontrakt, så ville jeg meget gerne med til at finansiere de nye toiletter.

Tæt på byen

Bellahøj Camping har en række faste gæster. Dines hilser – mens han taler med Brønshøj-Husum Avis – hjerteligt på orkesterleder Orla Thode Karlsen fra Herning. – Jeg er kommet har i 41 år, og jeg har haft min kone og datter med i 37 år. Beliggenheden er fantastisk, og det er nemt at opleve København herfra, siger midtjyden.

Campingpladsen samarbejder med en række busselskaber og spejderorganisationer. Ligeledes har en række store begivenheder som karatestævne i Grøndalscentret og DM i svømning på Bellahøj givet en del overnatninger.

– Hvert år sender Uruguay 700-800 studenter på en otte måneders rundtur i Europa. Her vil omkring 150 af dem overnatte i fire dage hos os. I august kommer der også mange scatere til København. De fleste af disse unge mennesker drikker en kop kaffe og får et rundstykke, og måske tager de en startøl, inden de tager ind til byen og brænder pengene af, siger Dines Mouritzen.

I denne tid er campingbestyreren ked af de 14 dages afbræk i sæsonen, som det historiske billøb giver: – Jeg vil meget hellere samarbejde med motorarrangørerne i stedet for at være uenige, siger Dines Mouritzen. Uenigheden går blandt andet på, at Copenhagen Historic Grand Prix får en stor del af campingpladsens areal. Et areal, der efter campingbestyrerens mening er større end deres reelle behov.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top