Børn og voksne fra psykiatrien maler fremtidsdrømme
Børn-fra-psykiatrien.jpg
Børn og voksne fra psykiatrien har malet fremtidsdrømme på byggehegnet. Foto: Louise Voss Bendixen.
Fem flotte nye kunstværker pryder hegnet omkring en af byggepladserne på Bispebjerg Hospital.

Indlagte børn og voksne fra psykiatrien har drømt om fremtiden og svinget penslerne.

På Bispebjerg bliver der om få år bygget nyt hospital og psykiatri. Før byggeriet går i gang, skal der rives en række gamle bygninger ned. Børn fra Afsnit B102 på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center, Afdeling Bispebjerg, og voksne fra Psykiatrisk Center Bispebjerg har udsmykket byggehegnet, der omkranser nedrivningen, så hegnet bliver lidt flottere at kigge på.

Drømme er vigtige

Patienterne har brugt noget af sommeren på at være kreative og har malet kunstværker under temaet “fremtidsdrømme”. Det har resulteret i nogle flotte og farverige udsmykninger. Nogle billeder med et stramt grafisk udtryk, andre drømmende og poetiske.

– Det har været sjovt og hyggeligt for børnene at have et lille sommerprojekt, og vi er glade for at kunne være med til at forskønne byggepladsen, som vi jo er naboer til, siger Elisabeth Bille Brahe, Udviklingchef fra Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center, Afdeling Bispebjerg.

At tro på og drømme om sin fremtid har en stor plads i Region Hovedstadens Psykiatri, hvor udgangspunktet for et godt behandlingsforløb er patienternes egne oplevelser og forventninger til fremtiden, når de har fået det bedre eller er blevet helt raske igen.

Ser frem til nyt byggeri

Nu er det jo svært at spå om, hvad fremtiden bringer, men på Bispebjerg er der i hvert fald noget at se frem til for de psykiatriske patienter, pårørende og medarbejdere.

Ny Psykiatri Bispebjerg står nemlig færdigt omkring 2022, og byggeriet skal samle psykiatrien i København på ét sted. Byggeprojektet har fokus på at skabe åbenhed, tilgængelighed og flere aktivitetsmuligheder for patienterne, og alle sengestuer skal have direkte adgang til grønne gårdhaver.

•  Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg bliver bygget på Bispebjerg Hospitals område fra 2014 til 2025. Byggeriet samler Bispebjerg og Frederiksberg Hospital samt Psykiatrisk Center København.

•  I øjeblikket er der en arkitektkonkurrence i gang for Ny Psykiatri Bispebjerg. Et endeligt vinderprojekt kåres i starten af 2016.

•  Ny Psykiatri Bispebjerg bliver bygget fra 2017-2022.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top