Vil du have nulvækst eller velfærd?
Valget er udskrevet. Og dermed bliver forskellene i dansk politik for alvor trukket op.

Valget er udskrevet. Og dermed bliver forskellene i dansk politik for alvor trukket op.

Hvis man var i tvivl er de den seneste uge kun blevet tydeligere. For med regeringens velfærdsudspil er forskellen tydeligere end nogensinde. På den ene siden står Venstre, der vil have nulvækst, 28.000 færre offentlige ansatte og ikke én krone mere til velfærd. På den anden side vil regeringen vil bruge 39 milliarder kroner på velfærdsforbedringer.

Der kan ikke længere være tvivl om, at folketingsvalget får stor betydning for Danmark. For vil man have nulvækst eller velfærd og tryghed?

Regeringen kan investere i vores fælles velfærd, fordi vi har fået styr på økonomien. Derfor skal vi bruge den gode økonomi på endnu bedre velfærd. Konkret skal pengene bruges på flere områder. Der skal 15 mia. kr. mere til kræftbehandling, ældre og kronikere. Og 5 mia. mere til vores uddannelser og børn – blandt andet flere pædagoger i institutionerne.

Når vi kan prioritere 39 milliarder kroner til velfærd for danskerne, er det fordi, vi ikke ønsker Venstres eksperiment med nulvækst. Vi vil ikke have 28.000 færre offentlige ansatte, som nulvæksten vil betyde. Derfor er valget også meget klart, når krydset skal sættes. Vil man have nulvækst eller velfærd?

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top