To tolvtaller til de første to studenter
nyt-studenterbillede.jpg
Traditionen tro er det rektor Jens Boe Nielsen, der sammen med de første studenter Ida Haeusler og Kristian Hamburger Holm hejser flaget. Foto: Carol Munkers
Ida Haeusler og Kristian Hamburger Holm afsluttede med topkarakterer i religion

Mandag morgen sprang de to første studenter ud på Nørre G på Mørkhøjvej. Der var pyntet op i læsesalen med runde borde med røde og hvide duge. På bordene lå studenternes huer og ventede på at blive sat på hovederne af dagens midtpunkter, mens familier og venner begyndte at dukke op med champagne og flag.

Omkring kl. 9.00 kom Ida Haeusler og Kristian Hamburger Holm ned af trappen fra eksamenslokalerne – jublende glade. De blev først og fremmest at blive krammet af to meget rørte forældrepar og bagefter var det familie og venner der fik æren.

-Jeg har det rigtig dejligt, og det hele er meget overvældende, fortæller Ida Haeusler, der fik huen på af sine forældre Torben og Lise.

Det har været ambitiøse tre år for Ida, og hun er da også sluttet af med et gennemsnit, som kan hjælpe hende ind på drømmeuddannelsen på psykologi.

-Men først skal jeg have mig et sabbatår. Jeg regner med at skulle på højskole, fortæller Ida.

Også Kristian Hamburger Holm har knoklet for at få et godt resultat. Og det lykkedes. Hans bror blev stuedent sidste år og fik et gennemsnit på 11,3 – et resultat lillebror helst ville toppe.

Så det var da også en glad og lykkelig student, der samme dag kunne fejre sin 20-års fødselsdag, kunne afslutte med nøjagtigt samme gennemsnit som storebror.
-Jeg ved ikke 100 procent, hvad jeg skal. Måske skal jeg læse matematik, men først og fremmest skal jeg have et sabbatår, hvor jeg skal arbejde og derefter ud at rejse.

Det har været en hård læseferie, så jeg er glad for at det er godt overstået, fortæller Kristian der som den første student sammen med Ida og Nørre G´s rektor Jens Boe Nielsen traditionen tro gik ud og hejste Dannebrog.

Der er 352 studenter der springer ud i år, hvoraf de 49 kommer fra IB – den internationale afdeling på Nørre G. IB-studenterne er med til alle festlighederne og får huer og kører åben lastbil, men de har deres egen fest på onsdag. IB studenterne får først besked om deres eksamensresultater den 6. juli i en mail.

den første student1

Det var to meget glade og rørte forældre, der kunne give deres datter Ida Haeusler huen på. Foto: DB

student2

Kristian Hamburger Holm fik hue på af kæresten Julie, der blev student sidste år. Foto. DB

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top