Teater modner børnene
folk-og-røvere-i-kardemommeby.jpg
Genertheden er forsvundet hos mange af børnene efter arbejdet med forestillingen. Foto: Privat.
Udflytterbørnehaven ”Gården”, har i store gruppen siden marts, arbejdet med teater forestillingen Folk og Røvere i Kardemomme By. Børnene har 3-4 gange om ugen arbejdet med deres roller, øvet sange og lavet kulisser.

Formålet med stykket har ikke kun været at lave en flot forestilling. Alle børnene har også fået flyttet deres personlige grænser. For eksempel fik en genert dreng, som aldrig har brudt som om at være klædt ud, rollen som løve og han løb op på scenen flere gange, end der var planlagt.

“Gårdens” tanker om projektet har blandt andet været at lære børnene om forskellig udtryksformer som sang og dialog på scenen. Der er også blevet brugt meget tid på at lave kulisser. Der er blandt andet blevet bygget et tårn i papmache og malet huse på store MDF plader. Lavet slagter knive i pap og skrevet navne på husene.

Det var også en vigtigt del af projektet at børnene prøvede at optræde over for en stor forsamling, da de snart skal til at indgå i nye relationer på fritidshjemmet og i børnehaveklassen efter sommerferien.

Der var både bedsteforældre, onkler og tanter inviteret. På trods af at der var over 70 tilskuere der havde taget tur til “Gården” turde alle børnene spille deres rolle. Efterfølgende var alle de optrædende børn glade og stolte af deres præstation.

Efter opvisningen var der fællespisning inden bussen atter vendte hjem til Brønshøj.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top