Selma kæmper videre
Selma-Svensson-01-26-15.jpg
Hvis jeg ikke må køre bil igen, så må jeg have mig en el-scooter. Foto: Kaj Bonne
Selma Svensson fik i vinter en blodprop og nu flere måneder senere kun hun afsluttet tre måneders genoptræning i Bystævneparken.

Hun knokler flere gange om dagen med at øve at gå på trapper og med rollator og stok – og hun giver ikke op selvom det ind imellem er hårdt.

-Jeg har ikke været mentalt ned i kælderen på noget tidspunkt. Jeg har nok et ret lyst sind, fastslår formanden for Fællesrådet for omsorgsarbejdet Brønshøj-Husum og Utterslev, der i sidste uge stolt kunne modtage Lokaludvalgets byudvalgspris på 5000 kr,- for sit ihærdige arbejde og indsats for de ældre i bydelen.

Men den 2. marts i år blev også noget af et vendepunkt for den 83 årige Selma Svensson.

-Jeg havde det godt om morgenen, men på et tidspunkt blev jeg meget svimmel og ringede til min veninde Grethe og sagde: “Du må komme”. Da Grethe kom, kunne hun se, at der var noget i vejen, og vi fik ringet til 112, som i første omgang ikke ville komme – de mente, at jeg først skulle tilses af nogle sygeplejersker. Men langt om længe kom der en ambulance, fortæller Selma Svensson, der kom på hospitalet, hvor lægerne kunne konstatere, at hun havde en blodprop i hjernen.

-Men jeg tror, jeg er sluppet billigt. Der er ikke noget galt med hjernen eller min evne til at tale. Men det kniber stadigvæk med mit højre ben og højre arm. Det der bekymrer mig mest lige nu er, om jeg kommer til at køre bil igen, indrømmer Selma Svensson, der er en travl kvinde og altid i gang.

Selvom hun har været på genoptræning i Bystævneparken i Husum, så har hun fuld gang i sit arbejde som formand i Fællesrådet for omsorgsarbejdet.

-Jeg har siddet og skrevet det nye program på min skrivemaskine. Normalt foregår det på pc. Jeg er nok ret utålmodig. Det skal gå stærkere med den genoptræning. Jeg giver ikke op. Jeg skal være klar til den 1. september, hvor klubben begynder igen. Heldigvis har jeg haft meget besøg og ikke mindst hjælp fra bestyrelsen. Det har betydet rigtig meget, fastslår Selma Svensson, der har været formand i 30 år.

-Jeg tænkte, at der skulle én ny til, men der er ingen, der vil overtage. Flere har også sagt, at den dag jeg ikke længere er der, så vil foreningen lukke. Det forpligter, siger Selma Svensson efterfulgt af et smil.

-Arbejdet i Fællesrådet for Omsorgsarbejde har næsten også været hele mit liv, og jeg får nok svært ved at undvære det, indrømmer Selma Svensson, der er ved at pakke sin kuffert. Ikke fordi hun skal hjem, men fordi hun skal på ferie efter det afsluttede ophold i Bystævneparken.

-Jeg skal en tur til Vesterhavet og til Ringkøbing. Bagefter skal jeg så hjem og kigge til lejligheden. Desværre har jeg haft indbrud dagen efter, jeg blev indlagt. Mine to sønner og svigerdøtre har taget sig af, men nu skal jeg hjem og se, hvad der er stjålet, siger en ukuelig Selma Svensson.

Bydelsprisen 02 25-15

Pengene fra “Bydelsprisen” skal gå til endnu en ferie, fortæller hun. Foto: Kaj Bonne

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top