Så er kampen i gang
Yildiz-og-Lars.jpg
De lokale kandidater, Yildiz Akdogan og Lars Barfoed på Brønshøj Torv – endnu i godt humør. Foto: Christian Ove Carlsson
Statsministeren har trykket på knappen, og der er valg til Folketinget den 18. juni. Allerede nu er Brønshøj-Husum godt "pyntet" med plakater, der viser venlige, let smilende og ansvarlige ansigter, der appellerer om vælgernes gunst.

Statsministeren har trykket på knappen, og der er valg til Folketinget den 18. juni. Allerede nu er Brønshøj-Husum godt “pyntet” med plakater, der viser venlige, let smilende og ansvarlige ansigter, der appellerer om vælgernes gunst.

På Brønshøj Torv mødtes to folketingsmedlemmerne Yildiz Akdogan (S) og Lars Barfoed (Kons.), der begge er opstillet i Brønshøj i fredelig dyst om de bedste pladser på en lygtepæl. Begge kæmper for genvalg og for en regering fra henholdsvis rød eller blå blok, hvor den realpolitiske forskel måske er beskeden.

Mange kendte på stemmesedlen

Udover de lokale kandidater i Brønshøj-kredsen har vælgerne i bydelen også mulighed for at stemme personligt på en af de kandidater, der er opstillet i Københavns Storkreds. Hos Socialdemokraterne kan fx stemme på statsminister Helle Thorning-Schmidt, hos Det Radikale Venstre kirke- og socialminister Manu Sareen eller den frafaldne SF-er, nu radikale Ida Auken.
Socialistisk Folkepartis formand, Pia Olsen Dyhr og folketingsmedlem Özlem Cekic er også på stemmesedlen ligesom folketingsmedlemmerne fra Dansk Folkeparti Martin Henriksen og Peter Skaarup. Hos Venstre er Søren Pind på listen og hos Enhedslisten er opført den tidligere borgmester i København, Gunna Starck.
Ved afstemningen kan man vælge mellem at sætte sit kryds ud for partiets navn eller at stemme personligt med et kryds ved den kandidat, man ønsker at stemme på. De personlige stemmer kan være afgørende for, hvilke kandidater der opnår valg.

Afstemning med brev

Alle vælgere kan brevstemme til og med tirsdag den 16. juni. Der kan brevstemmes i alle kommuner, og i København kan der bl.a. stemmes på Borgerservicecentrene og en række biblioteker, herunder Brønshøj Bibliotek. Det er også muligt at brevstemme i sit eget hjem, hvis man på grund af sygdom eller manglende førlighed ikke kan møde frem på valgstedet. Der skal søges om at brevstemme hjemme senest den 8. juni, kl. 12. Modtager man praktisk hjælp af en hjemmehjælper, vil denne hjælpe med ansøgningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top