Plads til visioner og drømme
IMG_4314.jpg
Uzma Ahmed, tidl. formand for Nørrebro Lokaludvalg – nu spidskandidat i København. - En af de største udfordringer i København er de udsatte byområder, siger hun. Foto: ef
- Det handler om bæredygtighed, både miljømæssigt, økonomisk og menneskeligt, siger Uzma Ahmed, der er spidskandidat i Københavns Storkreds for Alternativet.

Brønshøj-Husum Avis havde i sidste uge sat Uzma Ahmed stævne på en café ved Brønshøj Torv for at høre mere om det nye parti Alternativet, der i skrivende stund har medvind i meningsmålingerne og skønnes at have en reel mulighed for at komme i Folketinget. Partiet Alternativet blev stiftet af bl.a. den tidligere radikale kulturminister Uffe Elbæk i 2013, og det var også Uffe Elbæk, der opfordrede Uzma Ahmed til at tilslutte sig partiet og stille op som folketingskandidat. – Han synes, jeg havde nogle gode holdninger bl.a. omkring kvinders rettigheder, integration og boligsociale problemer, og måske kunne disse holdninger løftes op på et højere niveau, fortæller Uzma Ahmed.

Den røde tråd

– Helt overordnet handler partiets politik om at skabe et bæredygtigt samfund på alle områder til gavn og glæde for borgerne. Vi ønsker at borgerinddragelse skal indgå i meget større udstrækning, så alle mærker at de hører til i samfundet og at de er med i fællesskabet, siger Uzma Ahmed.
– Vi har visioner og tillader os at drømme om, hvordan samfundet kan indrettes mere på borgernes præmisser. Vores visioner kan ikke nødvendigvis gennemføres lige nu, men de skal starte et sted. Det er ikke anderledes end, at vi er gået fra 1 måneds barsel til ét år, eller at kvinder i dag har valgret, fortsætter hun.

Bwlandt hovedtemaerne i Alternativets politik er miljøpolitikken, herunder et ønske om at al fødevare- og landbrugsproduktion med tiden skal være økologisk. Alternativet foreslår også, at 50.000 borgere kan kræve et forslag/henvendelse behandlet i Folketinget.
Et andet forslag fra Alternativet er ønsket om en kortere arbejdstid. – Vores vision er en arbejdstid på 30 timer om ugen over tid. Vi har ikke råd til at lade være, for i dag lider rigtig mange af stress, og der er et stort pres på mange børnefamilier. En nedsættelse af arbejdstiden vil også betyde at flere kan komme i beskæftigelse, siger Uzma Ahmed.

Fakta:

Uzma Ahmed

40 år

Mor til 2 piger

Translatør

Bopæl på Nørrebro

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top