Perfekt punktum for 9. x på Korsager Skole
MG_9533.jpg
9. x foran overnatningsstedet ved Furesøen. Foto: Anine Bach Sebbelov
Reb, spade og presenning. Udstyret var i orden, da 11 elever og tre fædre fra 9. x på Korsager Skole var på sheltertur ved Furesøen. Turen var den sidste af klassens årligt tilbagevendende overnatninger i naturen.

9. x fra Korsager Skole havde for fjerde år i træk booket et shelter via Skov- og Naturstyrelsen, da de fredag drog afsted på deres sidste fælles overnatning i naturen. De unge var varmt klædt på, humøret var højt og tankerne om de forestående eksamener efterladt derhjemme.

Klassen laver tradition

Siden 6. klasse har klassen hvert år i maj arrangeret en tur med overnatning i skoven. I år gik turen til et shelter med græs på taget i Åsevang ved Kollekolle, der gav ly for natten og lå smukt på en græsmark i skovkanten få minutter fra Furesøen. Shelteret var beregnet til 24 overnattende, så der var god plads til de unges oppakning, underlag og soveposer. Der blev hurtigt arrangeret en fælles rundboldkamp, mens fædrene fik gang i det obligatoriske bålsted og pakkede mad- og drikkevarer ud.
– I skoven gravede vi et hul til et pigetoilet, men vi havde ikke nok presenning med. Så måtte vi skærme for hinanden i stedet. Vi var på ekspedition i skoven, men det var for koldt til at bade i søen i år, fortæller Anine Sebbelov på 15 år.

Mad over bål

Aftensmadens burgere blev grillet over bålet, ligesom desserten af pandekager og skumfiduser. Et svalepar, der byggede rede under shelterets udhæng, lod sig ikke forstyrre af gruppen fra Husum. Et par fædre viste sig at snorke højlydt gennem natten, men det var nok næppe blevet til meget søvn alligevel for de glade og trætte 9. klasses elever. Kl. 6 stod de første op og fik liv i bålet igen, så det var klar til at riste rundstykker og gifler, før turen gik tilbage til Husum.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top