Mosetræffet var for hele familien
IMG_4276.jpg
Mange børnefamilier havde fundet vej til Mosetræffet, her ved teltpladsen på Mosesvinget. Foto: ef
Der var noget for alle, da der i søndags tre steder omkring Utterslev Mose var spændende aktiviteter og underholdende læring om natur og miljø.

Det var både den nære natur og ikke mindst miljøet i og omkring Utterslev Mose, der var i centrum, da Lokaludvalgene på Bispebjerg og i Brønshøj-Husum samt Københavns Kommune havde inviteret til det årlige Mosetræf, der trak mange deltagere til aktiviteterne på teltpladsen, ved Mosehuset og ved naturhytten Streyf.

Mosetræffet afholdes for at sætte fokus på natur og miljø og skal blandt andet understøtte de to Lokaludvalgs bestræbelser for at der for alvor gøres en indsats for at forbedre miljøtilstanden i Utterslev Mose. Men også ønsket om at det bliver mere attraktivt for borgerne at bruge de naturskønne grønne områder omkring mosen bliver sat på dagordenen.

Det var socialborgmester Jesper Christensen, der åbnede Mosetræffet med en personlig fortælling om mosen og omgivelserne. – For mig er mosen mere end græs, træer, vand og cykelstier. Den er mit magiske barndomsland, sagde han med henvisning til at han er født i Tingbjerg og altid har boet der, sagde Jesper Christensen blandt andet. – Tusind tak til alle jer frivillige, der har arrangeret dagen, der r et fantastisk tilbud. Jeg er glad for, at vi har – og altid vil have – det her fantastiske sted sammen, sluttede han.

IMG_4270

Miljømedarbejder i Brønshøj-Husum Lokaludvalg. Jens Christian Elle, præsenterede Lokaludvalgets vision om en naturskole, benævnt NATURBYEN, ved EnergiCenter Voldparken. Foto: ef

IMG_4272

Der var også mulighed for at klappe et udstoppet vildsvin. Vildsvindet er dog ikke endu en del af dyrelivet omkring Utterslev Mose. Foto: ef

Mosetræf 03 23-15

Et udvalg af mosens spiselige planter var stillet op til anskuelse. Foto: Kaj Bonne

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top