Medhjælpere ved valget
Stemmebokse.jpg
Som tilforordnet har man mulighed for at komme helt tæt på demokratiet. Foto: Colourbox
Københavns Kommune har i forbindelse med det kommende valg til Folketinget brug for valgtilforordnede.

Som valgtilforordnet hjælper man til med den praktiske afvikling af valget på det enkelte valgsted, fx udleverer man stemmesedler til vælgerne, sikrer at stemmerne kommer i valgurnerne og hjælper til med at tælle stemmerne op, når valget er slut.
De tilforordnede får morgenmad, frokost og aftensmad og desuden en diæt på 1.215 kroner, hvis man hjælper til fra klokken 8 og til stemmerne er talt op. Hvis man kun er med, indtil valgstederne lukker, får man 810 kroner, og kommer man klokken 19.30 og bruger en aften på at tælle stemmerne op, er honoraret 405 kroner.  Det kan godt blive sent, før de sidste stemmer er talt op, og du får 100 kroner i timen, hvis optællingen fortsætter efter klokken 01.00, dog maks. 400 kroner i alt. For at være valgtilforordnet skal man selv være stemmeberettiget i Københavns Kommune.
Tilmelding kan ske via kommunens hjemmeside eller på tlf. til Københavns Borgerservice på tlf. 33663300.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top