Magisk bevægelsesmønster
Mavedanser-01-23-15.jpg
Petunia har altid ville danse mavedans

-Første gang jeg så en mavedanser, tænkte jeg, at det dér skulle jeg bare lære. Det var magisk, at bevæge sig på den måde, fortæller Petunia Sonne, der er 44 år og bor i Husum med sin mand Palle og deres to døtre Annalaura og Anemone. Hun er mavedanserinde og tager gerne glitrende kostumer på, mens hun danser til orientalsk musik. Petunia har optrådt mange steder gennem årene, og har også undervist andre i mavedans.

Det var som 20-årig, at hun første gang stødte på den betagende mavedans.

-Jeg var til min venindes fars 50-års fødselsdag, og der kom en mavedanserinde og underholdt. Jeg var målløs. Wauw – det så helt fantastisk ud, forklarer Petunia. Mavedanseren var berømt i Albertslund, hvor Petunia var vokset op.

-Jeg har altid gerne ville danse, men vi havde ikke råd til, at jeg gik til dans, da jeg var barn. Jeg prøvede jazzballet, men det var ikke lige mig, fortæller Petunia, der fik lyst til prøve kræfter med dansen igen, da hun var cirka 23 år.

-Jeg stødte pludselig på mavedans i flere sammenhænge. Og så var jeg helt solgt.

Hun begyndte at læse til pædagog, og det var på seminariet, at hun fik en af de første mavedanserinde-debuter på en scene.

-Vi havde ti undervisningslektioner i mavedans i forbindelse med et tema om musik, og der afsluttede vi med en opvisning.

Efter seminariet flyttede Petunia til København og begyndte for alvor at uddanne sig til mavedanserinde.

-Jeg har danset lige siden. Med pauser ind imellem, da jeg fik mand og børn. Mavedans er en helt grundlæggende ting for mig. Det giver mig så meget glæde. Jeg finder ind til mig selv. Dansen er forbundet med store og dybe følelser.

Ifølge Petunia er det helheden, der giver den magiske glæde; dansen, musikken, tøjet og stemningen.

-Jeg når ind til en indre feminin power, når jeg danser.

Hun er godt klar over, at mavedans og orientalsk musik virker fremmed for mange. Det ligger langt fra den vestlige kultur. Alligevel har det altid været naturligt for hende.

-Jeg har altid haft veninder fra andre kulturer. Mine forældre gik til fester i en chilensk venskabsforening, og jeg har altid været draget af andre kulturer.

Læs mere om mavedans på www.petuniabellydance.dk eller på www.facebook.com/petuniabellydance

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top