Lokale materialister indsamler 1864 kilo genbrugsplast
matas.jpg
Man kan aflevere sin brugte emballage i Matas. Foto: Privat
Matas i København, Brønshøj, Vanløse og Valby samt på Frederiksberg har igennem 20 år indsamlet tom plastemballage fra kunderne. Plast, som til glæde for miljøet genbruges i stedet for at blive afbrændt. Nu er tallene for 2014 gjort op.

Da regeringen for to år siden satte sin ressourcestrategi i værk, var målet blandt andet at få danske husholdninger op i den europæiske superliga, når det gælder genanvendelse af plast. Hidtil har vi ligget i den tunge ende – langt under de lande, vi normalt sammenligner os med. Nu er der imidlertid klare indikationer på, at vi er ved at blive bedre til plastgenbrug. Danskerne genanvender over 60.000 ton plast hvert år, og mængden er stadigt stigende.

Plastindsamling siden 1995

Mens kun cirka ti procent af husholdningernes affaldsplast i dag genbruges, tilhører erhvervslivet den europæiske genbrugselite. Her får over 60 procent af plasten nyt liv.

Matas er blandt de virksomheder, der gør en stor indsats for at sortere og genbruge mest muligt. Allerede i 1995 indførte Matas i København, Brønshøj, Vanløse og Valby samt på Frederiksberg et retursystem til indsamling og genbrug af emballage fra varer købt i Matas, og kunderne tager i stigende grad systemet til sig.

Tallene for 2014, der netop er offentliggjort, viser, at kunderne sidste år returnerede 1864 kilo plastemballage, som efterfølgende er finsorteret, granuleret og genbrugt til eksempelvis tæpperør og fødder til trafikkegler.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top