Lokal præst støtter de hjemløse
asser-skude.jpg
Asser Skude sad sammen med to SAND folk ved et busstoppested, som var indrettet som dagligstue for en hjemløs. Foto: Privat
Den lokale præst fra Bellahøj, Asser Skude, var i weekenden draget til folkemødet på Bornholm for at holde tale ved mindehøjtidelighed for hjemløse og dermed italesætte overdødelighed blandt hjemløse.

Den lokale præst fra Bellahøj, Asser Skude, var i weekenden draget til folkemødet på Bornholm for at holde tale ved mindehøjtidelighed for hjemløse og dermed italesætte overdødelighed blandt hjemløse.

-Jeg deltog i to events i Allinge. Ved begge events var jeg som præst i ornat med til at holde en mindehøjtidelighed for hjemløse. Vi mindedes de, som er døde det seneste år. Mindehøjtideligheden var vores måde at sætte fokus på de hjemløses overdødelighed i forhold til andres danskere. F.eks lever en hjemløs i snit 20 år kortere end andre danskere, fortalte Asser Skude, der var inviteret af Hus Forbi og de hjemløses egen organisation SAND.

Til mindehøjtideligheden blev der først ringet med klokker. Båren var udsmykket med mindeord, navne og fotos af de afdøde hjemløse. Mindetalen afholdtes sammen med et minuts stilhed for de afdøde. Til slut kunne alle lægge roser eller skrive en personlig hilsen på båren og gå med i processionen efter båren.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top