Kulturen skal fylde mere
lars-barfoed-ny.jpg
Jeg kan bedre være med til løfte lokalpolitisk, nu hvor jeg ikke længere er formand for partiet, fortæller Lars Barfoed. Foto: Christian Ove Carlsson
-Vi bliver et fattigere land uden, fastslår Det Konservattve Folkepartis Lars Barfoed

På den ene væg hænger et billede af Winston Churchill, og på den anden et billede med J.F Kennedy, hvor der står: “Ask not what your country can do for you, but what you can do for your country”.

-Det slogan har altid fulgt mig og betyder meget for mig, fortæller Det Konservative Folkepartis Lars Barfoed, der tager sig tid til at vise rundt i sit hyggelige hjørnekontor på Christiansborg selvom han lige nu kæmper en hård kamp for at beholde Det Konservative Folkepartis 8 mandater i Folketinget.

Én af Lars Barfoeds mange mærkesager er kultur. Den sag har indtil videre ikke har fyldt i debatten og det, er noget, der ærgre Lars Barfoed. Som kulturordfører har han det sidste halve år bl.a. kæmpet for bevarelsen af DR UnderholdningsOrkestret.

-Da jeg i mange år har været optaget af kulturpolitik og har haft lyst til at arbejde mere med det kulturpolitiske stofområde. For et par år siden fik jeg muligheden for at overtage ordførerskabet og besluttede mig for at kaste mig ud i det. Når jeg interesserer mig for kulturområdet som politiker, og ikke bare som kulturforbruger, så skyldes det bl.a., at kulturpolitikken indeholder rigtig meget værdipolitik. Som konservativ er jeg i meget høj grad optaget af, hvilke værdier der forener os som nation, som samfund og som folk, fortæller Lars Barfoed, der undrer sig over, at kulturen ikke fylder mere.

-Kultur er dannende, og det kan også styrke integrationen Kultur sikrer forandring og udvikling, og det er noget, som binder danskerne sammen – også selvom man først er kommet til landet fornyligt. Det er vigtigt med litteratur, film og teater. Det fremmer kulturforståelsen og det er vigtigt, når vi er et lille land med et lille sprog. Det er vigtigt, at vi kender vores rødder. Et samfund uden kultur er fattigt samfund, så vi skal investere mere i vores kulturarv, fastslår Lars Barfoed.

 

8 hurtige til Lars Barfoed

1. Sport?

-Tennis Løb, golf og cykling.

2. Kunst?

-Så tænker jeg film, men jeg tænker også teater og Asger Jorn

3. Mad?

-Italiensk mad. Jeg err god til at lave osso buco

4. Fritid?

-Jeg læse bøger – gerne om politik og biografier. Så går jeg i teater og går en masse ture.

5. Kærlighed

Min hustru Helle og mine tre børn. Jeg tænker også på kærlighed til mit fædreland.

6. Største last?

-Jeg har svært ved at komme i seng. Jeg er et udpræget B-menneske. Jeg sidder ofte og læser og skriver til sent ud på aftenen.

7. Hvornår har du sidst grædt?

-Jeg er ikke typen der græder så meget. Men jeg bliver meget berørt, når jeg oplever børn som er udsatte.

8. Hvornår har du sidst grinet?

-Det gør jeg rigtig meget. Humor betyder rigtig meget for mig. Lige fra Ørkenens Sønner til Storm P og Woody Allen. Jeg elsker underfundig humor

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top