Krimi og kvindehistorie i et
lotte-dalgaard1.jpg
Lotte Dalgaard arbejder til daglig som freelancejournalist og bor i Birkerød med sine to børn på 10 og 20 år. Foto: Britt Lindemann
En ny krimiserie blander krimigenren med en kvindes udviklingshistorie. Forfatteren, der har trådt sine barnesko i Brønshøj og Husum, har lavet en hovedperson, som hun håber, mange kan identificere sig med.

– Jeg røg min første cigaret på Husum Station som 11-årig sammen med min kusine, der boede i Brønshøj, og som jeg opholdt mig meget hos, da vi var børn, fortæller journalist og krimiforfatter Lotte Dalgaard, 48, og tilføjer, at de ikke inhalerede men følte sig vældig seje.

– Som ung flyttede jeg til Stubbevangen sammen med en kæreste og kom en del på Brønshøj Kro og senere Bella Notte på Brønshøj Torv. Senere boede jeg en kort overgang på Mellemvangen, og jeg har mange gode minder fra området.

Lotte Dalgaard udgiver på tirsdag den 26. maj sin anden bog i en planlagt serie om journalisten Line Lyng, som dækker drabssager for sin avis og samtidig kæmper for at holde sammen på familien.

I “Tvillingesagen,” der udkom i maj sidste år, dækker 37-årige Line Lyng sagen om et par 13-årige tvillingesøstre, som forsvinder en aften på vej hjem fra deres fritidsklub i Fredensborg. Hun kommer tæt på moren, som slides op af sorg, angst og håb. For hvad er værst – at miste sit barn eller at leve i uvished om hvad, der er sket med det? Privat bor Line Lyng sammen med kæresten Jonas, som er alkoholiker, og hun har sønnen Mikkel på 10 år.

Filmselskabet Zentropa har netop købt filmrettighederne til “Tvillingesagen,” som Renée Toft Simonsen skal skrive manuskript til, og Charlotte Sachs Bostrup skal instruere.

I “Det svageste led” møder vi Line knap fire år efter, denne gang bliver en teenagepige skudt i Hørsholm, men snart følger flere drab over hele landet, og morderen har brugt det samme våben. Familien er flyttet fra Bagsværd til en lejlighed tæt på Søborg Hovedgade, Jonas har været i alkoholbehandling, men de gamle mønstre er ikke nemme at slippe, og Line må omsider opgive drømmen om et harmonisk familieliv.

– Mine bøger blander krimigenren med en kvindes udviklingshistorie, og det har været vigtigt for mig at opfinde en hovedperson, der ligner mange af os andre. Line er engageret i sit arbejde, men hun prioriterer samtidig familien højt, og hun kæmper med vægten, med kærestens alkoholproblemer og med at være en god mor. Jeg tror, mange kvinder kan genkende hende i sig selv, siger Lotte Dalgaard, der dog også har fået begejstrede tilbagemeldinger fra mandlige læsere.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top