Koryfæ hyldet i Brønshøj Boldklub
wall-of-fame.jpg
Erik Nielsen (far til kendte Kent Nielsen træner i AaB), Ebbe Jepsen, Per Friis, John Bengtsson, Henning Nielsen, Henning Steen Hansen, Preben Arentoft, Per Røntved og Per Aunvig. Foto: Kim Høg Madsen
Det blev en fin aften i Brønshøj Boldklub sidste torsdag. Her blev en af Brønshøj Boldklubs store koryfæer John Bengtsson nemlig hædret med titlen "Wall of Fame".

De 60 deltagere som var mødt op for at hylde John Bengtsson, var tidligere medspillere på divisionsholdet, bestyrelseskolleger og Brønshøjspillere, som John i en tiårig periode var dynamisk træner for.

John Bengtsson mødte op i den tro, at det var en sædvanlig “BB-aften” – og stor var hans overraskelse over så mange mennesker var mødt op denne aften.

Det afslørede formanden for Erhvervsklubben “Hvepsene” Kim Madsen, der bød velkommen og kunne fortælle John, at de mange BB-ere var kommet for at overvære, at han skulle optages på den fornemme “Wall of Fame”.

Under buffeten holdt Brønshøj Boldklubs formand Jan Juul Jørgensen en flot tale for John – og samlet gik deltagerne ud og hængte Johns billede op “på væggen”.

John blev meldt ind i BB som 9-årig. Som 17-årig fik debut på divisionsholdet d. 16. april 1950 mod Korsør.

Han nåede i alt 283 kampe på Divisionsholdet og scorede ikke mindre end 120 mål og har spillet 760 seniorkampe og scoret 472 mål.

John var også med i den første guldaldertid i Brønshøjs divisionshistorie. Den varede i 7 år fra 1956-1963 hvor højdepunktet var da klubben for første gang i klubbens historie i 1961 sikrede os oprykning til 1. division.

På internationalt plan repræsenterede John vor klub i Fodboldsammenslutningen

“Alliancen” og opnåede 15 kampe herunder nogle store og spændende oplevelser i blandt andet Rusland.

På den ledermæssige side i klubben begyndte John allerede medens han spillede på divisionsholdet.

I 1959 blev han valgt ind i klubbens bestyrelse givetvis fordi han altid har taget del i debatten og vil være med der hvor beslutningerne bliver truffet. I 1965 blev John valgt til klubbens næstformand og samme år blev han valgt til formand i sammenslutningen Brønshøj-Husum Forenede Sportsklubber hvor han var formand i 12 år. Det betød at han i samme periode også sad i Lokalrådet for Brønshøj-Husum.

I 30 år sad John i klubbens bestyrelse heraf de 24 år som næstformand

På den sportslige side var John i 10 år træner for vore bedste ynglinge

John fik Drabantprisen i 1972, Årets idrætsleder i Brønshøj Husum 1983, DBUs sølvnål og i 1990 blev John udnævnt til æresmedlem.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top