Kom til kulturdag på Brønshøj Torv
kulturdagen.jpg
Kulturdagen har eksisteret siden 2009 og er blevet et tilløbsstykke. Foto: ef
2700Kulturdag er lige om hjørnet og dagen emmer af fed underholdning, madboder, grønne haveindslag og et mylder af lokale foreninger. Kom og syng sort med Chapper, klap en høne, hør polkaprikkede rockabilly-toner, besøg et frøbombeværksted og hør den musikalske fortælling om, hvordan Karen Mukupa fik sit navn. Der er 2700Kulturdag på Brønshøj Torv lørdag d. 13. juni kl. 11-17 og fri entre.

Som altid er der noget for alle, når 2700Kulturdag løber af stablen for syvende gang denne sommer. Lokale foreninger, frivillige, kirker, klubber og kulturinstitutioner byder ind med et væld af aktiviteter og scenen på torvet bliver indtaget af en stribe gode navne.

På scenen

Første navn på scenen er sangerinden Karen Mukupa, der fortæller musikalske historier og eventyr. Historierne henter hun blandt andet fra sin barndom hos sin mormor i Zambia og fra sine mange rejser som voksen. Hør historien fra Amazonas om Curupia, junglens ånd, som er en dreng med grøn hud og ild i håret. Hør også, hvordan man fanger tre fuldvoksne elefanter, og om hvordan Mukupa fik sit navn. Wadudu, som showet hedder, betyder i øvrigt insekter på swahili. Med sig på scenen har Mukupa perkussionisten Mark Jackman, bassist Jonas Starck og korsangerinde Teresa Jackman, som fletter lækker musik ind i historierne og synger og leger med børnene.

Den musikalske stafet giver Karen Mukupa videre til Chapper, som indtager scenen med sit Jam Beat Band Show! Chappers jamshow er en underholdende rejse i musikkens mange funky, forrygende facetter. Publikum deltager aktivt og lærer i løbet af showet både, hvordan man laver de fedeste sange, skriver de vildeste tekster og kommer frem med de sygeste beats. Sammen med Chapper kan man høre musikerne Nikolaj Pals Frandsen på bas og Kristoffer Jul på keys. Det hele går op i en højere enhed, når de tre musikere med lidt hjælp fra publikum jammer, synger sort, gætter, laver beats og beatbox og fyrer den af.

Kl. 14 løftes sløret for, hvem der skal modtage Bydelsprisen i 2015. Prisen på 10.000 kr. går til en gruppe, klub, forening, institution, forretning eller enkeltperson, der har gjort en særlig indsats som igangsætter og inspirator, og som har bidraget til at gøre bydelen til et bedre og mere attraktiv sted at bo og færdes.

Sidste navn på scenen kl. 15 er Tamra Rosanes og Rockabilly Heart, som er blevet inviteret af den lokale musikforening Music House Brønshøj. Rockabilly Heart var en af de mest spøjse musikalske nyheder sidste år, for hvem havde troet at Danmarks ukronede country-dronning skulle hoppe på Rockabilly-toget og forene sine musikalske kræfter med Den Skaldede Kok og Morten Wittrock?

Sammen har de tre sat et forrygende show sammen, som forener den gode gamle 50’er-rock’n’roll med countrymusikken. Albummet Rockabilly Heart blev indspillet i Nashville og Memphis og blev sidste år hædret som årets rockabilly-album på America´s Traditional Old Time Country Music Festival. Når de går på scenen på 2700Kulturdag, så er det i selskab med Jens Runge på guitar og Frank Rothstein på trommer.

Program på scenen:

Kl. 11: Karen Mukupa & Wadudu

Kl. 13: Chappers Jam Beat Band

Kl. 14: Bydelsprisen

Kl. 15: Tamra Rosanes & Rockabilly Heart

Grønne fingre

Som noget nyt byder 2700Kulturdag også på noget for alle med grønne fingre. Havedagen rykker nemlig ind, og man kan eksempelvis lære at bygge sin egen selvvandende plantekasse med Tagtomat og se bier og høns. Der er også plantebyttedag og gang i frøbombeværkstedet, skurdørssalget, ligesom dagen byder på en frø-popup, så der er ingen grund til at blive hjemme, hvis man gerne vil have grønne fingre.

For de bamseglade

Kl. 10-14 er der workshop for de bamseglade med Brønshøj Bibliotek, som har inviteret den lokale billedkunstner Susse Volander forbi. I bibliotekets stand kan man lave sin egen bamsebog, bygge et Guldlok-scenarie, eller prøve bamsefars STORE STOL, bamsemors lidt mindre stol og bamsebarnets lille bitte stol. Man kan også møde den rigtige Bamse-Ole fra “Da Bamse kom til Brønshøj” eller få et eksemplar af folderen, hvor den lille bamse udforsker Brønshøj.

Foreningsliv og boder

Traditionen tro kan man få sig et godt indblik i bydelens pulserende foreningsliv. Et væld af klubber og foreninger dukker op på kulturdagen. Mød dem til en snak, se dem lave opvisninger, eller støt dem ved at handle i boderne.

Kulturdagen er arrangeret af Brønshøj-Husum Lokaludvalg og Kulturhuset Pilegården i samarbejde med bydelens foreninger.

Mød:

Music House Brønshøj

Kunstnerklubben2700

Natteravnene

Cph. Cricket Club

BBU

Brønshøj Skole

HBH

Tingbjerg Pensionist Center

Hjerteforeningen

(København NV Lokalkomité)

Chearts

Cooltur

Café Pilen

Brønshøj Kirkes Pigekor

Bellahøj Kirke

Brønshøj Bibliotek

Brønshøj Backgammon Klub

Livsbanen

Fællesdans

Brønshøj Boldklub

Shinken Karate do kai JKA

Floorball-Fællesskabet København

Forebyggelsescenter Vanløse

Brønshøj Copenhagen Jazz Club

Pilegårdens Strikkecafé

Rytmisk Center

Rytterskolens Havelaug

Københavns Sport Stacking Klub

Freja Håndboldklub

Jes Linedance

Euphrosynes

Dans med Joy

Tingbjerg Eves Univers

Rockets Cheerleaders

Folkekøkken ECV

Tingbjerg United

Red Barnet

mukupa

Karen Mukupa kommer og synger musikalske historier om sin barnedom i Zambia. Foto: Presse

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top