Ikke en klud går til spilde
Røde-Kors-23-15.jpg
Jonna Bergsbo, Annelise Strømfeldt og Mona Feuerlein har alle været med fra butikkens start. Foto: Kaj Bonne
I sidste uge kunne Røde Kors butikken på Frederikssundsvej fejre, at de har haft åben i 10 år

-Jeg troede ellers ikke, at vi ville komme til at eksisterer så længe, indrømmer Jonna Bergsbo, der har været med siden genbrugsbutikkens start.

Men danskernes interesse for genbrug har også smittet af og der er rigtig mange, der aflevere deres brugte tøj til Røde Kors – noget som Joanna Bergsbo gerne vil takke for på Røde Kors´ vegne.

-Vi får rigtig meget tøj fra gaden og siden kampagnen “Smid tøjet – Danmark”, så er det nærmest væltet ind, fortæller Jonna Bergsbo, der siger, at der ikke går en eneste klud til spile.

-Alt bliver sorteret. Noget til butikken, andet til Østeuropa og det der er så dårligt, at det ikke kan sælges, bliver brugt til twist eller fyld i puder. Der går ikke en eneste klud til spilde, og det synes jeg også er et vigtigt budskab at sende ud, fastslår Jonna Bergsbo, der selv er i butikken én dag om ugen og hvis der er sygdom.

Meget af tiden går med at sorterer alt det tøj, der kommer ind, ringe rundt og betjene kunder. Lige nu er der 18 damer og én enkelt ung mand.

-Vi har helt sikkert brug for flere hænder også gerne mænd. Mange tror, det kun er for kvinder, men vi kunne godt bruge et par stærke mænd til at hjælpe til, indrømmer Jonna Bergsbo.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top