Hvem kan stemme og hvor?
Folketingsvalget nærmer sig, men hvordan er det nu lige med reglerne?

Hvem har stemmeret?

For at kunne stemme til folketingsvalget den 18. juni skal en række betingelser være opfyldt. Man skal have dansk statsborgerskab, være fyldt 18 år og have fast bopæl i Danmark, Grønland eller Færøerne. Endvidere må man ikke være umyndiggjort.

Hvis man bor i udlandet og derfor er frameldt folkeregistret, kan man normalt ikke stemme til valg i Danmark. Der er dog undtagelser, fx hvis man arbejder for Udenrigsministeriet som diplomat eller er udsendt af en dansk myndighed, virksomhed eller forening eller opholder dig i udlandet på grund af uddannelse eller helbred.

Hvor skal man stemme?

I Københavns Kommune er der 50 valgsteder. Man skal stemme på det valgsted, der står på valgkortet, der udsendes med posten i ugen op til valgdagen. Man kan kun stemme på det valgsted, hvor man er opført på valglisten.

Ønsker man at stemme ved personligt fremmøde på valgdagen, skal man som hovedregel stemme i den valgkreds, hvor man var tilmeldt folkeregisteret den 3. juni.

Hvis man ikke har modtaget sit valgkort på valgdagen, skal man møde op på ens afstemningssted med gyldig legitimation. Det er sundhedskort, kørekort, ID-kort, pas eller lignende. Den ansvarlige på valgstedet vil sørge for at printe et erstatningsvalgkort. Hvis du ikke har modtaget sit valgkort og er i tvivl om, hvor man skal stemme på valgdagen, kan man ringe til Københavns Kommune på tlf. nr. 3366 3366.

I kreds 7, der også betegnes Brønshøjkredsen, er der afstemning følgende steder:

7. Brønshøj: Brønshøj Skole

7. Nord: Tingbjerg Skole

7. Syd: Rødkilde Skole

7. Øst: Bellahøj Skole

7. Vest: Energicenter Voldparken

7. Nordvest: Husum Skole

Valgstederne er åbne fra kl. 9 til 20.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top