Her får børnene frit spil
Børnehave-BHA-01-25-15.jpg
Børnene har været meget optagede af at udfolde deres kreativitet. Foto: Kaj Bonne
Et helt nyt tiltag for børnene i Børnehaven Voldparken har skabt bedre kreativitet og nye venskaber.

Der er maling på vægge og gulve. Papkasser bliver lavet om til sjove biler og robothoveder og de fleste børn har malet sig selv i ansigtet og på kroppen.

Børnehaven Voldparken havde i sidste uge givet deres børn mulighed for at slippe alle tøjler og male på alt og over det hele.

-Vi havde sidste år taget nogle børn med på en tur til kunstmuseet Arken. Her stiftede de bekendtskab med den danske kunstner Palle Nielsen, som havde lavet en kunstudstilling, hvor “børn måtte alt”. Personalet måtte kun spejle børnene, så de måtte ikke fortælle børnene, hvad de skulle. Alt var tilladt. Det var simpelthen en fantastisk oplevelse for børnene, så vi tog hjem og tog en ny gruppe børn med ud til udstillingen, fortæller sprog-pædagog Laura Sørensen.

Børnehaven Voldparken er et af de børnehaver, der har fået en ekstra pose penge af kommunen til de sociale udfordringer, som der er i børnehaven. Og Laura Sørensen er én af dem, som der er blevet ansat ud over normeringen til bl.a. at lave sprogstimulering.

-Det gik op for os, hvordan børnene blomstrede Så vi besluttede os for at forsøge at lave det samme koncept i hjemme i børnehaven, fortæller Laura Sørensen, der fik lov til at bruge gymnastiksalen, som bliver delt med fritidshjemmet, og fik den dækket af med plastik og papir, så børnene kunne komme i gang.

-Børnene har været så optaget af at lave kunst. Vi havde de 80 børn inde i grupper af 10 og det stod på i én uge, med en afsluttende fernisering, hvor forældrene var med. Vi spillede klassisk musik, mens de malede, og det foregik stille og roligt. Børnene har været så glade for det og fortalt om det derhjemme. Vi har set helt nye sider af børnene og der er skabt nye venskaber. Som pædagog har jeg været helt høj over at se, hvad det har gjort ved børnene. Det har været en kæmpe oplevelser, siger Laura Sørensen, der fastslår, at Børnehaven Voldparken helt sikkert gentager succesen næste år.

Børnehave BHA 05 25-15

Der var helt frit spillerum og børnene kastede sig ud i sjove kreationer. Foto: Kaj Bonne

Børnehave BHA 07 25-15

Hele gymnastiksalen var omdannet til værksted. Foto: Kaj Bonne

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top