Hej, her er jeg!
Jens Ivar Kjertså har skabt et galleri midt i et villakvarter

På Havdrupvej 52 ligger der en villa, som ligner alle de andre gulstensvillaer på vejen. Men på netop den adresse finder man også det lille galleri, FSC. Her bor den norske kunstner og kunstformidler, Jens Ivar Kjertså med sin kæreste og deres lille barn. Noget af huset er inddraget til galleri, men det er ude i garagen at Jens Ivar spartlet væggene hvide og indrettet plads til at hænge kunsten op og udstille kunstinstallationer.
-Galleriet FSC, som er en forkortelse for Future Suburban Contemporay, skal præsentere hovedsagelig dansk og tysk samtidskunst, fortæller Jens Ivar, der er uddannet i Leipzig i Tyskland.
Ideen med FSC er at to kunstnere skal møde hinanden, samarbejde og løse en opgave. De første kunstnere som blev udfordret var den københavnske kunstner Markus von Platen og berlineren, Pillip Poppek, som stadigvæk har deres værker udstillet i galleriet.
-Det er ikke et kommercielt foretagende. Formålet er nemlig også, at komme ind og få et kunstmiljø og naboskab. Der bor flere kunstnere i området, og jeg ønsker at skabe en dialog og noget sammenhold her, fortæller Jens Ivar, mens han rører rundt i en gryde med vand og malt.
-Traditionen tro skal man altid drikke øl til en fernisering. Så nu skal vi lave vores egen øl, fortæller Jens Ivar, der for første gang selv skal prøve at lave de gyldne dråber.
Næste gang der er fernisering på Havdrupvej er den 22. august. Ellers kan du holde øje med
futuresuburbancontemporary.com/
Galleriet er ikke åbent hele tiden, men man kan kontakte Jens Ivar, hvis man er interesseret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top