Der skal en letbane til Brønshøj
Pia-Olsen-Dyhr-01-25-15.jpg
Foto: Kaj Bonne
SF´s partiformand Pia Olsen Dyhr har ikke alene fokus på de ting der rører Danmark. Hun har som Brønshøj-borger også fokus på, hvad hun ønsker for sit eget lokalområde.

Hvad synes du, man kan gøre med den stigende utryghed der er for da folk, der bor i Tingbjerg og nu også på Bellahøj?

-Jeg synes, at en af de ting, som kendetegner Danmark er, at vi kan færdes alle steder uden at være utrygge. Derfor er det også et kæmpe problem, når mange er utrygge ved at færdes i Bellahøj eller ude i Tingbjerg. Vi har sikret mere nærpoliti i de udsatte boligområder, men det ændrer ikke ved, at vi fortsat har et stort problem med ghettodannelse og parallelsamfund. Jeg mener, at politiet skal være meget mere til stede, og jeg er bestemt ikke afvisende over for at etablere en nærpolitistation i området omkring Tingbjerg som en del af løsningen.

Hvorfor skal borgerne i Brønshøj stemme på dig?

-Fordi jeg selv bor i kvarteret og ved, hvor skoen trygger. Jeg vil eksempelvis arbejde for at få en letbane til Brønshøj, så det bliver langt lettere at komme ind til byen med den kollektive trafik. Jeg tror at en letbane station på Brønshøj Torv vil kunne gøre underværker for hele vores område.

Hvad er dit vigtigste budskab i valgdebatten?

-Trygheden på arbejdsmarkedet skal genskabes. Det kræver en fair og holdbar dagpengeløsning. En god og tryg barndom er forudsætningen for et godt liv. Derfor skal vi have flere voksne i vuggestuer, børnehaver og skoler. Vi skal skabe mere natur, et renere miljø, grønne job og belaste klimaet mindre. Det skylder vi de kommende generationer.

Er der noget i debatten, som du ikke synes, har fået plads?

-Miljø og klima har slet ikke fyldt nok. Hvordan vi sikre en ordentlig klode til vores børn og børnebørn. Hvordan vi får forbudt farlig kemi. Og hvordan vi får sat gang i den grønne omstilling.

Hvad er du mest stolt af som politiker?

-Jeg synes, at det er en ære at repræsentere en masse mennesker på Christiansborg. Men det forpligter også. Jeg forsøger altid at få så meget SF-politik igennem i hver enkel forhandling. Og jeg er særlig stolt over, at det lykkedes at øge beskatningen af udenlandske olieselskaber og bruge de 28 mia. kr. på bedre og hurtigere tog i hele landet.

Skal SF i regering igen?

-Ja, på et tidspunkt. Men det skal ske på det rette grundlag og med et stærkere SF.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top