Bydelsprisen gik til Selma og EnergiCenter Voldparken
Bydelsprisen-01-25-15.jpg
Fra venstre Carsten Jakobsen og Mads Kolte Olsen, der på vegne af EnergiCenter Voldparken modtag Bydelsprisen 2015 af formanden for Brønshøj-Husum Lokaludvalg, Erik Fisker. Foto: Kaj Bonne
2700Kulturdag på Brønshøj Torv i lørdags blev en succes. Mange deltagere, smukt sommervejr - og to rigtig gode valg til modtagere af Lokaludvalgets Bydelspris.

Det var formanden for Lokaludvalgets Kulturudvalg, Kirsten Møller, der åbnede Kulturdagen, som er arrangeret i samarbejde med Kulturhuset Pilegården.

– Vi er midt i en valgkamp, hvor vi skal vælge, hvem der skal være dette lands politiske ledere de næste fire år. Det bærer Brønshøj Torv rigtig meget præg af, bl.a. med partiernes valgplakater. Men Brønshøj Torv bærer i dag også præg af det, der er byggestenene for et velfungerende demokratisk samfund, nemlig et mangfoldigt og levende lokalt foreningsliv, hvor ganske almindelige hverdagsmennesker – med forskellige baggrunde – involverer sig og tager aktivt del i fælles aktiviteter til gavn for den enkelte og det lokalsamfund vi alle er en del af, sagde Kirsten Møller.

– Det er ikke kun på Christiansborg, at der tages beslutninger om modellen for det fremtidige velfærdssamfund. Det gør vi alle, hver gang vi tager del i foreningslivet og i de aktiviteter, der samler os om at udvise omsorg for andre, sikre et godt miljø, dygtiggøre os, udvikle os, skabe tryghed og oplevelser, der beriger os og skaber viden og sundhed. 2700Kulturdag er den dag hvor vi sammen mødes og fejrer de mange lokale fællesskaber. De er grundstenene i vort demokrati, sluttede Kirsten Møller.

Det var i år syvende gang, Brønshøj-Husum Lokaludvalg havde inviteret borgere, foreninger og institutioner til Kulturdag på Brønshøj Torv.

Der var god stemning, mange tilbud fra de 39 deltagende foreninger m.m. og underholdning for alle aldersklasser.

De sidste fem år har Brønshøj-Husum Lokaludvalg på Kulturdagen uddelt en kulturpris på 10.000 kr. til personer, der har gjort en helt særlig indsats på det kulturelle område i bydelen. Men fra i år har Lokaludvalget besluttet at ændre kulturprisen til en bydelspris, der kan tildeles personer, foreninger m.m. for generelt at fremme udviklingen af et godt og levende miljø i Brønshøj-Husum. I år havde Lokaludvalget for første gang valgt at dele prisen og for første gang også give prisen til en institution.

– Der har været mange kvalificerede emner og kandidater til Bydelsprisen2015, men to forslag skilte sig klart ud, sagde Lokaludvalgets formand, Erik Fisker, inden han afslørede, at den ene prismodtager var EnergiCenter Voldparken. – Centeret får prisen for den idé og den vision, der har vist sig særdeles levedygtig og for de mange initiativer og aktiviteter, der er med til at berige det sociale og kulturelle liv i Brønshøj-Husum. Der er skabt rammer og muligheder for rigtig mange borgere, og centeret er godt på vej til at blive et endnu stærkere lokalt kraftcenter, sagde Erik Fisker.

Igangsætter, organisator og drivkraft

Valget af Kulturdagens anden prismodtager var også populært på torvet og en hyldest til Selma Svensson, som gennem utallige år har ydet en indsats som frivillig ildsjæl med sit arbejde for og blandt bydelens pensionister, hvor hun har brugt det meste af sin fritid som igangsætter, organisator og den helt store drivkraft i Fællesrådet for Omsorgsarbejdet, hvor hun også er formand.
– Kære Selma, på Lokaludvalgets vegne vil jeg sige tak for din store indsats. Du har en energi og et gå-på-mod som de færreste – der kan vi andre nok lære noget, sagde Lokaludvalgets formand.

Bydelsprisen 03 25-15

Selma Svensson fik også Bydelsprisen 2015 for sit utrættelige og mangeårige arbejde for bydelens pensionister. Foto: Kaj Bonne

Kulturdag BHA 23 25-15

Freedom Is Coming – Yes I Know. Karen Tang Andersen, der er daglig leder af Bellahøj Kirke, startede en happening, hvor hun stod op på en halmballe og begyndte at synge A cappella. -Vi vil gerne have flere til at synge, så det var en slags appel til at få folk til at synge i kor, fortalte hun. Foto: Kaj Bonne

 

Kulturdag BHA 22 25-15

Den lokale MGP-stjerne Tyrhan var sammen med vennerne fra “Livsbanen” med til at gøre eftermiddagen festlig med deres egne rap-kompositioner. Foto: Kaj Bonne

Kulturdag BHA 05 25-15

Der var masser at se på. Fra halmballerne foran scenen kunne man opleve alt fra Hip Hop og Linedans til sangerinden Tamra Rosanes. DR-værten Chapper underholdt de mindste. Foto: Kaj Bonne

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top