Buslinje 5A bliver CO2-neutral
Bus-5A-01-26-15.jpg
Buslinie 5A står foran fornyelse på flere områder – samtidig med at debatten om letbanen som afløser om ti år er startet. Foto: Kaj Bonne
Længere busser, flere ind- og udgange og en komfort i top. I 2017 kommer nye C02-neutrale gasbusser, der forurener langt mindre.

Mens arbejdet lige er gået i gang med omlægning af Frederikssundsvej, til det der betegnes som “en højklasset busløsning”, der blandt andet skal sikre at busserne kommer hurtigere frem, meddeler Movia, at der kommer nye mere miljøvenlige og komfortable busser på buslinie 5A, der er kører fra Husum Torv til Kastrup Lufthavn og har 20 millioner passagerer hvert år.

Der bliver tale om 18 meter lange gasdrevne ledbusser, der udover at være CO2-neutrale, samtidig reducerer udledningen af NOx og partikler med henholdsvis 72 og 33 pct. i forhold til de nuværende busser på buslinjen.

+Way koncept

Med et strømlinet design og bedre plads i busserne får linje 5A den nye +Way-standard, der omfatter både gader, busser og stoppesteder. For at gøre det lettere og hurtigere for passagererne at komme ind og ud af bussen, bliver bussens døre passagerbetjente, og der bliver ind- og udstigning ad flere døre. Inde i bussen får passagererne bedre plads og bedre mulighed for at holde sig opdateret om deres rejse, og langs ruten anlægges busperroner ved flere stoppesteder, og de vigtigste stoppesteder får digital trafikinformation.

Politisk tilfredshed

– Det er godt nyt for alle københavnere, at buslinje 5A får nye busser. De nye busser forurener mindre, så vi alle får glæde af renere luft i byen, og så bliver det federe at være passager med fleksible ind- og udgange og nyeste komfort. Buslinje 5A topper alle buslinjer med flest passagerer hver dag. Det giver derfor rigtig god mening at starte et helt nyt koncept her, da det vil gavne rigtig mange, når vi i hverdagen har brug for bussen, siger borgerrepræsentant og medlem af Movias bestyrelse, Niels E. Bjerrum (S).

Bus 5A måske til Herlev Hospital

Der arbejdes i øjeblikket politisk på, at hver anden bus på buslinie 5A skal forlænges til Herlev Hospital. Det er endnu uklart, hvornår der foreligger en endelig afklaring.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top