Barfoed skabte begejstring på sin rundtur på ”Borgen”
Lars-Barfoed-05-23-151.jpg
Lars Barfoeds viden om Christiansborg er enorm, hvilket skabte store benovelse hos gæsterne fra Brønshøj-Husum. Foto: Foto: Kaj Bonne.
Timingen kunne næsten ikke være bedre. Der blev udskrevet valg sidste onsdag og allerede om torsdagen kunne Brønshøj-Husum Avis og 15 læsere komme på rundtur på Christiansborg med Lars Barfoed fra Det Konservative Folkeparti.

Til trods for det pakkede program som Lars Barfoed nu kan se frem til de næste uger, tog han sig god tid til gæsterne fra sin valgkreds i Brønshøj-Husum.

Turen startede i Landstinget og ved galleriet med portrætter af de foregående statsministrer. Dernæst blev det Folketingssalen og en valgfri tur i folketingets specielle elevator – en såkaldt paternoster, som kun findes tre steder i landet.

Elevatorturen var til stor morskab for selskabet, som fik lov til at snuppe flere ture, inden Lars Barfoed kom til det allerhelligste: Folketingssalen. Her fortalte han om talerstolen, som var blevet til, da en bondemand have foræret en venlige gave i form af en kæmpe egestamme. Han havde sendt et følgebrev med stammen, hvor han havde skrevet: “Her har i en kævle, hvor I kan stå og ævle”.

Dernæst gik turen til vandrehallen og på gangen, hvor blandt andet Anders Fogh Rasmussen for år tilbage fik hældt rød maling på sig.

-Jeg synes det er rigtig sjovt at vise Christiansborg frem, sagde Lars Barfoed og forsikrede, at han ikke ville bruge anledningen til at føre valgkamp.

-Man kan på det nærmeste bo her. Vi kan spise, vi kan købe ind, blive klippet og vi kan få vores tøj renset, og det skal lige pointeres, at vi selv betaler for det, fortalte Lars Barfoed efterfulgt af et smil, for derefter at lede gruppen med i Snapstinget, hvor Meyers køkken stod for aftensmad.

Efter maden gik den lange tur tilbage til De Konservatives grupperum og til Lars Barfoeds private kontor.

-Jeg synes, det er ret imponerende, at vi på det nærmeste kommer op og invaderer hans privatliv. Jeg er ret imponeret og fascineret, og jeg er meget overrasket over, hvor levende og vidende Lars Barfoed er, fortalte Pia Jarslstrøm.

Også de andre tilhørere var begejstrede for Lars Barfoed, der den efterfølgende time fortalte om livet som politiker og svarede på spørgsmål. En af de tilhørende spurgte blandt andet hvorfor Lars Barfoed ikke brænder bedre igennem på tv, når han nu var sådan en sympatisk og dygtig politiker – et spørgsmål der naturligt nok var svær at svare på.

Flere tilkendegav deres meget positive oplevelse af turen på “Borgen” blandt andre Marguerithe Pontoppidan, der besøgte Christiansborg for første gang.

-Det har været en helt forunderlig oplevelse på Christiansborg. Det var fantastisk at blive vist rundt i så megen æstetik og skønhed, og Lars Barfoed var en fremragende, levende og humoristisk guide, fortalte Marguerithe Pontoppidan.

 Lars Barfoed 08 23-15

Den såkaldte paternoster blev prøvet af de fleste. Foto: Kaj Bonne

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top