ALLIANCEN fejrer 75 års jubilæum
- og det sker med stort ungdomsstævne i Tingbjerg Idrætspark.

Fodboldalliancen – eller slet og ret: “ALLIANCEN” – har i dag 5 medlemsklubber (HIK, KFUM, Brønshøj, Vanløse og Næstved). Sammenslutningen blev stiftet i 1940 af en række københavnske daværende divisionsklubber med det formål at arrangere internationale fodboldkampe både i Danmark og i udlandet, og mange lidt ældre husker de mange kampe i Københavns Idrætspark, der blandt andet udkæmpedes mellem netop denne sammenslutning og den anden, STÆVNET op gennem 1950erne og ’60erne, i lighed med de kampe ALLIANCEN spillede mod stærke udenlandske hold. Det var blandt andet fra disse kampe, at DBU’s daværende udtagelseskomite til A-landsholdet fandt forskellige spilleremner fx Ove Andersen og Per Røntved fra Brønshøj, Jørgen Hansen fra Næstved, Ejner Jensen fra Vanløse, Ole Madsen fra HIK og Egon Hansen fra KFUM).

75 års jubilæet fejres med et stort Ungdomsstævne med spillere i alderen 11-13 år i Tingbjerg Idrætspark, lørdag den 27. juni, kl. 9-17 med deltagelse af sammenslutningens 5 medlemsklubber.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top