93 årig pendler til keramikværksted i Brønshøj
Kunstner-06-22-15.jpg
Elise Rosenstjerne har også atelier i sit hjem. Foto: Kaj Bonne
Elise Rosenstjerne tager tre busser frem og tilbage

Elise Rosenstjerne sidder på Pilegårdens keramikværksted og laver en skulptur i ler. Hun former let på fuglenæbbet og fortæller, at hun aldrig ved, hvad lerklumpen bliver til inden hun går i gang. Det er 2. gang i denne uge, at Elise Rosenstjerne er på visit i værkstedet, og det er til trods for at hun er 93 år og til daglig bor på Strandvejen.

-Jeg tager tre busser herud. Der tager vel en times tid, fortæller Elise Rosenstjerne. Det er ikke tilfældigt, at hun er endt i Pilegårdens keramikværksted, for hun er vokset op i Brønshøj og har boet her som barn. Hun var også en af de af de første, der begyndte at bruge keramikværkstedet, da det blev dannet for mange år siden.

Elise Rosenstjerne er har altid beskæftiget sig med kunsthåndværk. Hun elsker at skabe ting.

-Jeg får inspirationen fra de menneskelige bløde former, og jeg vil gerne lave ting, der gør folk nysgerrige og som de får lyst til at røre ved.

Hun har altid søgt på museer og kunstudstillinger, og hun har taget inspirationskurser i flere lande. På strandvejen har Elise Rosenstjerne sit atelier, og her har hun mange forskellige skulpturer og keramikfigurer fra årenes løb. Hun har også udstillet sine værker flere gange i Brønshøj. Og det er netop kunsten, hun giver æren for hendes høje aktivitetsniveau og overskud i den høje alder. Hun er nummer fem barn ud af en søskendeflok på ni, men hun er den eneste, der er tilbage.

-Jeg kommer ud og bevæger mig. Jeg bruger mine hænder, og jeg skaber ofte noget nyt. Min interesse gør, at jeg er meget aktiv.

Kunstner 09 22-15

Der er fyldt med kunst alle vegne hjemme hos Elise Rosenstjerne. Foto: Kaj Bonne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top