Stemningsfuld 4. majaften i Brønshøj
4majfoto1.jpg
Inga Nilsson ved blomsternedlæggelsen om aftenen den 4. maj. Foto: Foto: Kaare Vissing
Den seneste snes år har Brønshøj Museums Venner arrangeret en stemningsfuld 4. majaften for at mindes ofrene fra kampen mod den tyske besættelsesmagt i årene 1940-45 og vise taknemmelighed over befrielsen – meddelt over radioen fra BBC i London den 4. maj 1945 om aftenen og trådt i kraft kl. 8 om morgenen dagen derpå.

Den seneste snes år har Brønshøj Museums Venner arrangeret en stemningsfuld 4. majaften for at mindes ofrene fra kampen mod den tyske besættelsesmagt i årene 1940-45 og vise taknemmelighed over befrielsen – meddelt over radioen fra BBC i London den 4. maj 1945 om aftenen og trådt i kraft kl. 8 om morgenen dagen derpå.

I år foregik højtideligheden for første gang i Gartnerstiftelsen på Præstegårds Allé, hvorfra halvdelen af de 30 deltagere dog indledte sammenkomsten ved at gå til mindestenen ved Brønshøj Kirkegårds hovedindgang for at afholde en kort ceremoni. Inga Nilsson, der er gift med den tidligere modstandsmand Karl Sørensen, lagde en buket blomster i de engelske farver rød, blå og hvid, og man sang Chr. Richardts “Altid frejdig, når du går”. Derefter gik man tilbage til Gartnerstiftelsen, hvor den snart efter stod på kaffebord med alsang, foredrag, afspilning af frihedsbudskabet og levende lys i vinduet.

For finalen stod tre kunstnere fra Visens Venner i Brønshøj, der bød på en smuk buket af viser fra eller om besættelsen. Således sang Tove Cahnbley “Ved kajen”, “I dit korte liv” og “Den blå anemone”, og Eyvind Nielsen sang “Lille kammerat” og Östen Warnerbrings udgave af “Det var en lørdag aften”. Såvel fællessangene (alsangen) som de to solister blev akkompagneret af Niels-Flemming Carlsen, der endvidere bød på et indslag om humor under besættelsen, ligesom han naturligvis også spillede til de to sange, man altid afslutter arrangementet med: “Danmarks Frihedssang” af Sven Møller Kristensen og “En lærke letted” af Mads Nielsen.

4majfoto2

“Blomstre som en rosengård” i frihedens farver. Foto: Kaare Vissing

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top