Stani cykler for musikken
Cykeltaxi-01-20-15.jpg
Cykeltaxien har Stani købt i Tyskland for 15.000, og den er med til at give familien brød på bordet. Da billedet blev taget var det Stanis kone, Katya og datteren Victoria, der fik en tur. Foto: Kaj Bonne
Hver weekend kører Stani Valev rundt med alt fra turister til nygifte par i sin cykeltaxi. Han elsker at cykle, men gør det også for at få råd til at leve sin drøm ud som musiker.

Smilet og optimisme kan man ikke tage væk fra Stani Valev, der selv synes, han må være den gladeste og heldigste mand i verden.

En sød kone, en lille yndig datter på tre år og så er han på vej – på vej til at leve af musikken – noget som han har drømt om siden han var barn. 35-årige Stani er født i Bulgarien, men kom til Danmark og til Husum for fem år siden. Det var vigtigt for ham, at han hurtigt faldt til, så han lærte sig godt dansk og knoklede for at blive en del af det danske samfund.

Han har arbejdet som vikar masser af steder og har haft fast rengøring. Han har arbejdet rigtig mange timer, for at få et godt liv. Men efter et færdselsuheld, hvor han blev ramt af en modkørende bil, som kørte i den forkerte side af vejen, blev han uarbejdsdygtig. Der skulle gå et helt år og i den tid tog Stani sit liv op til revision. Musikken og cykeltaxien blev hans redning.

I dag kan man møde Stani i indre København, hvor han kører rundt i sin specielle rød-hvide cykeltaxi med passagerer. Der bliver kræset for kunderne, og han har lagt et anlæg ind, så de under turen kan nyde hans musik.

-Mange spørger til musikken, og så kan jeg jo fortælle dem, at den er min egen og henviser dem til youtube, fortæller Stani, der i sin lejlighed har indrettet sit Evince Music studie.

-Mange gange sidder jeg om natten og laver musik. Tiden flyver for mig, og jeg kan blive ved og ved. Nogle gange er jeg faldet i søvn ved mixerpulten, så min datter kommer og vækker mig om morgenen, fortæller Stani efterfulgt af et grin.

Noder og gehør

Som 10-årig fik Stani et stereoanlæg af sin far, og det først nummer han hørte var Richard Marx, “Right Here Waiting”. Nummeret vendte fuldstændig rundt på Stanis liv og han vidste, at det var musikkens vej, han skulle gå.

-Men der skulle tjenes penge, og vi havde ikke råd til, at jeg gik til musikundervisning. Men jeg havde drømmen og rytmen inden i, fortæller Stani, der dog begyndte til klaver i 2008.

-Jeg er ikke helt stærk i noder og spiller mest efter gehør, indrømmer Stani, der nu både har været på Den Rytmiske Højskole i Vig, og Rytmisk Center i København.

Han har en ukuelig optimisme og tror på sin musik. Lige nu er han rundt på radiostationerne for at få dem til at spille hans single.

Den største drøm er stadigvæk uforløst. For Stani er det, at han en dag får lov til at arbejde sammen med Medina.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top