Skolemad på en ny måde
Buffet.jpg
Der var trængsel ved buffeten, da madklubben og Café Nicole på Efterslægten bød på kyllingeburger. Foto: Efterslægten
"Det var kyllingeburger, og det smagte megagodt!" Andreas på fire år har næsten ikke tid til at svare, for nu er middagen overstået, og det vilde løbehjulsræs går henover asfalten i HF-Centret Efterslægtens skolegård.

Sammen med 78 andre børn og voksne er Andreas til den ugentlige madklub for beboerne på vejene omkring Efterslægten. Med ketchup i mundvigene når han lige at råbe: “Og det her er smadderskægt!”
– Vi bor rigtig mange mennesker her i området, og mange familier havde lyst til at ses noget mere, end vi gør til daglig, fortæller Laura Kragh-Sørensen om baggrunden for madklubben. – Det er en stor aflastning i en børnefamilie, at man en gang om ugen kan komme på Efterslægten og få et måltid til hele familien. Og som du kan se, er vi næsten 80 mennesker samlet.
Beboerne havde overvejet, om man kunne lave en slags fælleshus for området, men det er jo dyrt, så da Sabine Lavigne, som sammen med Laura har været blandt initiativtagerne til madklubben, i efteråret havde været til en “NV-middag” i Efterslægtens kantine, tog hun kontakt til Efterslægten og til Nicole, som bestyrer kantinen.
– Vi synes jo, at det er en oplagt måde at bruge lokalmiljøet på, og det var Efterslægten heldigvis helt med på, fortsætter Laura Kragh-Sørensen, som bor med sin familie bare 500 meter fra Efterslægten. – Det er jo dejligt at kunne komme hinanden lidt mere ved i sit nabolag, og da mange af børnene går i samme skoler og institutioner, var der da også straks stor, positiv interesse, især fra børnefamilierne.

Også for de ældre

Tilmeldingen til madklubben foregår selvfølgelig digitalt og med Mobilepay, og det kan naturligvis være en udfordring for nogle af områdets beboere, så nu overvejer initiativtagerne at udnævne nogle ambassadører, som kan assistere de beboere, der har brug for lidt it-hjælp. – Der er jo meget fokus på ensomhed i øjeblikket, afslutter Laura, så vi er meget opsat på at få alle med, både unge og ældre.
Rektor på HF-Centret Efterslægten, Anne Frausing, er også begejstret for det nye initiativ, som foreløbig kører fra marts til maj, men som efter alt at dømme fortsætter efter sommerferien. – De fleste af de børn, du ser her, forklarer Anne Frausing, er jo ikke ligefrem i vores målgruppe. Men vi er rigtig glade for at kunne bidrage til trivslen i vores lokalområde, og jeg synes det er et rigtig godt initiativ, beboerne har taget sammen med Café Nicole.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top