Ny bro på vej ved Husum Station
Husum-Stibro.jpg
Sådan kommer broen over banelegemet ved Husum Station til at se ud. Foto: Illustration: CORE
Nu begynder arbejdet med at bygge den nye gang- og cykelbro over S-banen ved Husum Station. Den forventes åbnet i september, og det færdige resultat fuldender Københavns længste grønne cykelrute.

Cyklister og gående, der færdes på Vestvolden, kan se frem til, at forbindelsen over S-banen snart er genetableret. I sidste uge begyndte Københavns Kommune arbejdet med at bygge den nye bro, der genskaber forbindelsen langs Vestvolden og den direkte adgang til perronen på Husum Station.
Broen bliver mere end en meter bredere end den gamle bro, så der bliver bedre plads til cyklister og gående, der benytter den grønne rute på det fredede voldanlæg.
– 63 procent af københavnerne bruger i dag cyklen, når de skal til og fra arbejde og uddannelse i København. Og mange københavnere foretrækker de grønne cykelruter frem for at cykle langs byens trafikerede veje. Med broen over banelegemet genskaber vi en vigtig lokal genvej og udbedrer et missing link i den grønne Vestvoldrute, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell.

Brofag på plads i juli

Den gamle betonbro blev revet ned af sikkerhedshensyn, da en ellers planlagt renovering ikke var mulig, og allerede i foråret 2013 afsatte politikerne på Københavns Rådhus 6,3 mio. kr. til en ny bro, der nu endelig ser dagens lys. Den nye bro forventes at åbne i september 2015 og bliver 51 meter lang og 4,1 meter bred.
I øjeblikket er forberedelserne til at samle brofagene i gang, og i juli måned hejses de store brofag på plads. Man vil stadig kunne færdes ad Banefløjstien i hele byggeperioden, selvom passagen midlertidigt er gjort lidt smallere end normalt. Hen over sommeren vil der være enkelte weekend- og natarbejder, hvor der kører færre eller ingen tog på S-banen. Naboerne i området vil blive orienteret forud for disse arbejder.

IMG_4143

Sådan har det set ud i flere år, når man kommer fra stien på Vestvolden. En trappe, men ingen bro. Nu ser det ud til at, der sker noget. Foto: ef

1 kommentar om “Ny bro på vej ved Husum Station”

  1. Jan sonne siger:

    Sørme flot, nu er der en bro men ingen trappe, hvilket gælder for begge nedgange til stationen. Eftersom der heller ikke bliver arbejdet på projektet, så må vi jo masse os sammen i elevartoren, sammen med cykler og barnevogne. Man skulle næsten tro at det er skjult kamera 🙁

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top