Nu skal der samles ind
Diabetesforeningen-22-15.jpg
Morten Jacobsen er indsamlingsleder for Diabetesforeningen i Brønshøj-Husum og håber der er mange der støtter op, når der indsamles den 7. juni. Foto: Kaj Bonne
Diabetesforeningen involverer de lokale foreninger

Foreninger, spejdere og skoler har mulighed for at bidrage i forbindelse med Diabetesforeningens landsindsamling. Søndag den 7. juni holder Diabetes foreningen nemlig landsindsamling i Brønshøj-Husum.

-Vi havde en rigtig god indsamling sidste år, hvor både spejderne fra Brønshøj-Husum og et pigehold fra Husum Boldklub deltog. Spejderne har allerede meldt sig igen, men vi vil gerne have mange flere foreninger med, fortæller Morten Jakobsen, som er indsamlingsleder for Diabetesforeningen i Brønshøj-Husum.

Foreninger, som deltager i indsamlingen får 15 procent af beløbet til deres eget arbejde. Diabetesforeningen arrangerer alt det praktiske. Foreningerne skal blot møde op med deres indsamlere. Morten Jakobsen kalder samarbejdet et win-win for begge parter:

-Når vi giver 15 procent til de deltagende foreninger, er det en langt billigere måde at få antallet af indsamlere til at stige på, end hvis vi skulle betale for telemarketing og dyre kampagner. Samtidig er vi med til at støtte op om de lokale foreninger og skoler.

Pengene fra landsindsamlingen går til Diabetesforeningens arbejde for børn og unge med diabetes. Det er kurser for de børn og familier, der skal lære at leve med sygdommen resten af livet, samt rådgivning, oplysning og forskning.

-Hver uge får 10 nye børn type 1-diabetes, og det skræmmende er, at vi ikke ved hvorfor. Derfor håber jeg, vi kan få foreningerne med på vognen, så vi sammen kan hjælpe de mange danske børn med diabetes og deres familier til et bedre liv med sygdommen, fortæller Morten Jakobsen.

Vil du hjælpe?

Vil din forening eller skoleklasse bidrage til indsamlingen, så kontakt: Morten Jakobsen, mortenbrh@gmail.com, 4191 8838. Læs mere på diabetes.dk/landsindsamling

Børn med type 1-diabetes i Danmark

•Hver uge får 10 danske børn type 1-diabetes

•De og deres familie skal lære at leve med sygdommen resten af livet

•Type 1-diabetes rammer tilfældigt, er uhelbredeligt og kan ikke forebygges.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top