Netværket gav ham starten på et nyt liv
Single-02-18-15.jpg
Jimmi Haushøj har pigerne Caroline og Victoria på 7 og 8 år. De bruger netværket Singleplus til at øge omgangskredsen. Foto: Kaj Bonne
Da Jimmi blev alenefar måtte han søge nye veje

Da Jimmi Haushøj blev skilt for tre år siden, ville hans ekskone gerne tilbage til Mørkhøj, hvor hun kom fra. På det tidspunkt boede parret i Slagelse med deres to fælles piger Caroline og Victoria, der i dag er 7 og 8 år. Jimmi Haushøj fugte med til Husum, men stod nu som alenefar uden det store netværk.

-Jeg kendte næsten ingen mennesker i lokalområdet overhovedet, fortæller Jimmi Haushøj.

Da han skulle på sommerferie med pigerne den første sommer, søgte han på internettet efter muligheder som alenefar, og her faldt han over netværket Singleplus, der havde arrangeret en fælles tur til Langelandsfestivallen. Han meldte sig ind og sprang med på turen sammen med sine døtre. Den beslutning viste sig at være noget af det bedste, han længe havde gjort.

-Jeg lærte en masse mennesker at kende. Vi lå en fælles lejr, og der var masser af aleneforældre fra Københavnsområdet med.

Efterfølgende havde han mod på andre af netværkets arrangementer og tog både af sted til arrangementer med og uden børn.

-I de uger hvor jeg havde børn, var det ture til zoologisk have eller på legepladser, og i de uger hvor jeg ikke havde børn, var det fester, middage eller biografture med andre voksne, fortæller Jimmi Haushøj, der lynhurtigt lærte nye mennesker at kende – også folk der boede tæt på ham selv.

For børnene har det betydet nye venskaber og det at møde andre børn, hvis forældre også var skilt. For ham selv har det betydet en livsændring.

-Det har givet mig alt. Fra at jeg ikke havde den store omgangskreds her i Brønshøj og København, begyndte jeg at have en masse omkring mig, der levede et liv i samme kategori som mig selv, fortæller Jimmi Haushøj, der pointerer, at størstedelen af den omgangskreds han havde før netværket levede det traditionelle familieliv med far, mor og børn.

-Når jeg kigger på min omgangskreds i dag er det 80 % nok kommet til via netværket Singleplus.

Når han kigger på netværket med objektive øjne, kan han godt se, at det kan være en udfordring for mange at hoppe ind i noget, der er ukendt. Alligevel opfordrer han aleneforældre til at give det et forsøg.

-Jeg er nok meget udadvendt og vant til at møde nye mennesker. Men for nogle kan et nyt netværk være svært i starten. Mit bedste råd er, at man ikke skal opgive efter første gang, for det tager et par arrangementer, før man føler sig som en del af netværket, fortæller Jimmi Haushøj og forklarer, at han selv er meget opmærksom på at få nye ansigter til at føle sig som en del af fællesskabet. Og det synes han faktisk de fleste er.

Det siger Jimmi  om dating:

Singleplus er ikke et datingnetværk, men det er klart, at der er masser af muligheder for at støde ind i en potentiel kæreste, når man er en del af noget, hvor mange er singler. Det gode ved denne netværkets datingmuligheder er, at man kan lære hinanden at kende med og uden børn først. Det er rart at være en del af noget, hvor det ikke handler om at skulle tjekke hinanden ud som kærestepotentiale på de første fem minutter hen over et bord.

Om Singleplus.dk

Singleplus er et socialt netværk, hvor medlemmerne er drivkraften bag aktiviteterne og det indhold der skabes på sitet.

 Siden 2005 har netværket handlet om arrangementer, ferierejser, fællesskab, råd & støtte for skimisseforældre og singleforældre plus deres børn. I dag er der over 8.000 registrerede brugere på Singleplus.dk, hvoraf 30% er mænd og 70% er kvinder.

 Medlemmerne snakker om skilsmisse, ferietips, børn, singleliv, dagligdag, højtider og meget andet både på sitet og når man mødes i den fysiske verden.

Den populæreste funktion på sitet er arrangementskalenderen DetSker, hvor man kan finde udflugter, lokale fællesspisninger i madklubber og motionsklubber, singleferier med børn, nytårsfester, juleaften-arrangementer m.m. Der er oprettet over 30.000 arrangementer via Singleplus.dk siden opstarten.

 Sidste år deltog 750 singleforældre og børn i speciel Singleplus-lejren på Langelandsfestivalen 2014 med bl.a. fællestelt og grillområde. I år er der pt tilmeldt over 400 singleforældre og børn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top