Kunstneren kalder sig selv tingfinder
Kunstner-01-22-15.jpg
Foto: Kaj Bonne
Jørgen Schlosser har et hjem med alverdens ting og sager

Når man passerer den utraditionelle blå træport ind til huset i Brønshøj, er man ikke i tvivl – man er på vej ind i et specielt univers. Bag hækken gemmer der sig utallige indtryk i alverdens materialer og farver. Grønkål der vokser på lange pinde, stenskulpturer med ansigter, farvede snore og plastikdimser, utallige træskibe og collager lavet i genbrugsmaterieler. Lige inden dørklokken hænger der en collage med et rustent rivejern. Jørgen Schlosser er kunstner – men selv kalder han sig bare tingfinder.

-Jeg bryder mig ikke om ordet kunstner. Det må andre kalde mig. Jeg er mere sådan en tingfinder. Hvis folk spørger, hvad jeg laver, så siger jeg, at jeg laver lidt collager og sådan noget, smiler Jørgen Schlosser, mens han kone Tony Schlosser griner fra stuen ved siden af.

“Du er kunstner, Jørgen.”

Jørgens Schlosser har altid været kreativ – faktisk så længe han kan huske. Når de andre i familien spillede kort, sad han og tegnede som barn. Han har altid været drevet af at skabe noget, og der går ikke mange minutter på en dag, hvor han ikke er i gang med et eller andet kreativt. Han er uddannet maler, men arbejdede i en årrække på redaktionen hos magasinet Boligliv, hvor han var alt-mulig – eller gør-det-selv-mand. Han har altid kreeret. Både på job og privat.

-Jeg ligger kun stille, hvis jeg er syg. Jeg har mange idéer hele tiden, fortæller Jørgen Schlosser, der har bunker og kassevis med alverdens tingfinder-ting. Potteskår, udklip, vragdele fra stranden, snore og udefinerbare tingester, som mange nok ville betragte som det rene skrammel, hvis de så det. Men for Jørgen Schlosser er kasserne det rene kisteguld.

-Jeg har altid fundet ting alle vegne. Jeg har haft mange ting med hjem i lommerne og i kufferten, når vi har været ude at rejse. Jeg kigger altid på jorden, og nogle gange går jeg forbi ting uden at tage det op, men så kan jeg alligevel ikke lade være, når jeg går den anden vej igen, smiler Jørgen Schlosser og viser sine collager frem i stuen. De hænger på række og hver gang, man kigger rundt, får man øje på noget nyt. Ved siden af sofaen hænger der en collage, hvor øjet falder på et gammelt gult plastiskskib, der henleder tankerne på en børnesandkasse i en baggård.

-Jeg køber aldrig noget. Alt er genbrug. Jeg ved heller ikke, hvad tingene bliver til, før jeg starter. Men jeg ved altid, når det er færdigt. Så er der ikke noget, der skurrer i øjnene, fortæller Jørgen Schlosser.

Sidste år udstillede han på Rytterskolen og i juni måned planlægger han at holde åbent hus privat, så alle nysgerrige sjæle kan komme forbi og se hans kreative univers.

-Der er mange, der ikke aner, hvordan der ser ud herinde bag hækken. Nogle er nok nysgerrige og andre vil ikke vide det. Men nu åbner jeg i hvert fald snart dørene.

Kunstner 02 22-15

Jørgen finder ting til sin kunst alle vegne. Foto: Kaj Bonne

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top