Husum Bibliotek reddet fra lukning
Husum-Bibliotek-02-20-15.jpg
Foto: Kaj Bonne
Et forslag fra Kultur- og Fritidsforvaltningen om at lukke Husum Bibliotek er afvist af politikerne på Københavns Rådhus.

I forbindelse med drøftelserne om Københavns Kommunes budget for 2016 har Kultur- og Fritidsforvaltningen foreslået, at Husum Bibliotek lukker og slukker allerede pr. 1. december i år. Dette ville i givet fald betyde en årlig besparelse på 3,2 mio. kr.
Kultur- og Fritidsudvalget behandlede forslaget på sit møde den 30. april og kunne ikke følge forvaltningens forslag, og det glæder blandt andre borgmesteren for området, Carl Christian Ebbesen, der overfor Brønshøj-Husum Avis udtrykker sin glæde over, at Husum Bibliotek ikke nedlægges.

Lokaludvalget undrer sig

Brønshøj-Husum Lokaludvalg henvendte sig direkte til de enkelte politikere i Kultur- og Fritidsudvalget og gjorde indsigelse mod planerne om lukning. Lokaludvalget udtrykte sin undren over ikke at være blevet inddraget i sagen, som de betragter som et væsentligt spørgsmål i lokalområdet.
– Gennem en årrække har Københavns Kommune gjort en særlig indsats for at løfte Husum-området og brugt mange penge, bl.a. gennem Områdefornyelse Husum. Denne indsats i et såkaldt udsat byområde hænger ikke sammen med en lukning af det lokale bibliotek, siger Hans S. Christensen, der er næstformand i Lokaludvalget. Han peger også på, at Husum Bibliotek er den eneste kommunale kulturinstitution i Husum, men erkender også at bibliotekets beliggenhed og indretning ikke er den bedste.
– Vi mener, at der i stedet for at lukke biblioteket, bør arbejdes på at gøre det mere attraktivt – og vi vil gerne være med fra Lokaludvalget, slutter Hans S. Christensen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top