Hjælp til selvhjælp
Brugerbestyrelse-20-15.jpg
Arbejdsgruppen fra brugerrådet serverede frokost for de mange tilmeldte. Her ses Christina Andersen, Dan Johannesen, Katrine Ostwald og Henriette Wøhlk. Foto: Kaj Bonne.
Den årlige brugerkonference for psykisk sårbare havde fokus på angst

-Vi håber folk går herfra i dag med nogle helt konkrete redskaber og værktøjer, som de kan bruge derhjemme i dagligdagen, fortalte Katrine Ostwald, der selv er bruger og konstitueret næstformand i brugerrådet i Socialpsykiatrisk Center Nord-Vest. I det sidste stykke tid har hun siddet i den arbejdsgruppe, som har tilrettelagt og planlagt brugerkonferencen.

Temaet var hjælp til selvhjælp med et særligt fokus på angst, som mange af brugerne døjer med. Der var oplæg om mindfulness og håndtering af angst, og de 55 tilmeldte fik prøvet redskaber og værktøjer af på egen krop.

-Det kan være nemmere at komme her og snuse til tingene en enkelt dag fremfor selv at skulle at opspore og tage initiativ til det hjemmefra. Det er også rart at få sat nogle ansigter på folk. Det gør det nemmere at søge hjælp efterfølgende, forklarede Katrine Ostwald, der selv har autisme.

Brugerkonferencen strakte sig over det meste af dagen og efter frokost, hvor der var mulighed for at møde kendte og nye ansigter, stod der workshops på programmet.

-Brugerne kan gå rundt til forskellige workshops og høre mere om de forskellige emner. Og her er det jo anonymt. Det kan være rart i starten. Emnerne er meget brede – lige fra flytning, beskæftigelse og rygestop, fortalte Katrine Ostwald.

Brugerkonferencen er en årlig tradition i maj. Den henvender sig til alle brugere, der på en eller anden måde er tilknyttet Socialpsykiatrisk Center Nord-Vest. Brugerne kommer enten fra forskellige botilbud, aktivitetscentre, væresteder eller har hjemmevejledere fra centret. Ifølge Katrine Ostwald giver konferencen udover de faglige emner også brugerne mulighed for at bryde den isolation, de kan opleve derhjemme.

-Når man møder andre, der har det som en selv, så sker der noget. Man kan identificere sig. Det er rart. Det er også derfor, det er vigtigt, at det er brugerrådet, der arrangerer konferencen og ikke medarbejdere. Det giver brugerne et andet signal, forklarede Katrine Ostwald.

-Ja vi brænder virkelig for det her, supplerede Henriette Wøhlk, der også har siddet i brugerarbejdsgruppen.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top