De store underviser de små i klima
klimaambassadører.jpg
Klimaambassadørerne har været i "gemmeren" og finde små legetøjsbiler og –busser frem for at lære de små om CO2-udledning. På billedet underviser klimaambassadørerne Ali Hasen, Jakob Mortensen og William Rytterager. Foto: Privat
På Husum Skole er syv af eleverne for øjeblikket ved at uddanne sig til at blive en af Københavns Kommunes klimaambassadører.

På Husum Skole er syv af eleverne for øjeblikket ved at uddanne sig til at blive en af Københavns Kommunes klimaambassadører. Det indebærer blandt andet, at eleverne skal lære at formidle deres viden om klima videre til skolens andre elever. Derfor har Ambassadørerne fra Husum Skole udviklet et undervisningsforløb om Klimaforandringer og Grøn Mobilitet, som de i denne uge underviser en af skolens 3. klasser i.

-Det er en god følelse at give noget videre om klima til de mindre elever, som de kan bruge senere i livet, fortæller William Rytterager fra 7. klasse, der er en af de 25 elever, der i øjeblikket er ved at uddanne sig til klimaambassadører.

-Vi mener det er vigtigt at børn lærer om klimaforandringer, så klimaforandringerne ikke bare fortsætter uden at vi gør noget. Hvis alle 3. klasser får undervisning om klima vil vi få en generation, der kan hjælpe mere, uddyber Laurits Roland som ligeledes er klimaambassadør fra 7. klasse på Husum Skole.

I klimaambassadørernes undervisning lærte 3. klassen om, hvorfor det er vigtigt at være bevidst om forskellige transportmidlers miljøbelastning. Eleverne fra 3. klasse skulle bl.a. tage stilling til, hvilket transportmiddel de ville vælge i forskellige situationer og overveje, hvad valget kan have af betydning for vores klima – hvad er for eksempel bedst at vælge, når man skal en tur i kiosken, til skole eller på familieferie til Jylland.

Husum Skole ser et stort potentiale i denne form for elev-til-elev undervisning.

-Læringen går begge veje. De ældre elever udvikler stærke formidlingskompetencer og får erfaring med demokratisk deltagelse. For de mindre elever er det motiverende og gør stort indtryk at blive undervist af andre elever. Og så styrker det skolens fælles trivsel at der knyttes bånd på tværs af årgange, forklarer Anders Horn, lærer på Husum Skole.

 

1 kommentar om “De store underviser de små i klima”

  1. Karin Rytterager Olsen siger:

    Jeg syntes det er en alle tiders ide, og jeg glæder mig til at høre hvordan det går.

    God arbejdslyst til klimaambassadørene.

    Med venlig hilsen

    Karin Rytterager Olsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top