Brønshøjs butiksliv skal ind i folks bevidsthed
Apoteker-18-15.jpg
Foto: Kaj Bonne
Ny formand for Handelstandsforeningen har idéer

I marts overtog apoteker Ilja Maria Søndergaard posten som formand for Handels-og Erhvervsforeningen i Brønshøj-Husum og Tingbjerg. Hun har været apoteker i Brønshøj i 14 år og bor også selv i lokalområdet. Første møde med bestyrelsen er allerede afholdt, og Ilja Maria Søndergaard er, sammen med bestyrelsen, fuld af ideer. Formålet er klart; Lokalområdets butiksliv skal blomstre.

-Vi har rigtig mange gode butikker og virksomheder i lokalområdet, men det er ikke alle i lokalområdet, der er opmærksomme på dem. Det betyder, de tager væk fra lokalområdet eller går på nettet, når de køber ting, fortæller Ilja Maria Søndergaard. Hun har en lang erfaring indenfor bestyrelsesarbejde og har både siddet i bestyrelse for Apotekerforenings Hovedbestyrelse samt i flere andre bestyrelser. Det har givet hende et stort indblik i at tænkte overordnet og strategisk i en bestyrelse. Og den viden kommer hun til at trække på i Handels-og Erhvervsforeningen fremover.

– Vi har startet med at kigge på en demografisk undersøgelse, der er lavet på lokalområdet. Den siger noget om sammensætningen af lokalbefolkningen, og den viden kan vi bruge til at målrettet aktiviteter og arrangementer ud fra, fortæller Ilja Maria Søndergaard. Nogle af de ting undersøgelsen viste var at lokalområdet har rigtig mange børnefamilier, at gennemsnitsindkomsten er lidt lavere end i resten af landet, og at kun en tredjedel har bil.

– Vi skal tænke børnefamilierne ind i vores arbejde. For dem er der mange af, men det betyder ikke, at de andre grupper bliver overset. Vi skal bare være bedre til at målrette vores idéer og arrangementer til nogle specifikke grupper, siger Ilja Maria Søndergaard.

Handels- og Erhvervsforeningen i Brønshøj-Husum og Tingbjerg vil holde fast i de ting, der kører godt allerede. Det er for eksempel By Night og Halloween-arrangementerne. Derudover påtænker de at lave dage på torvet, hvor der er bestemte ting i fokus. Det kunne for eksempel være ’Håndværkernes dag’, hvor alle de butikker, der har bestemte håndværk, viser det frem.

-Mit primære formål som formand for Handels- og Erhvervsforeningen er at få lokalområdets butiksliv på dagsordenen og ind i folks bevidsthed. Og det tror jeg på, vi som forening kan gøre meget mere for.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top