Børn i Husum mangler frivillige
børn-i-husum.jpg
Foto: Privat
Frivillige FritidsGuider har gennem flere år gjort et stort stykke arbejde i Husum for at hjælpe børn og deres familie ud i det lokale kultur- og fritidsliv. Efterspørgslen fra familier er stadig stor, og der er derfor et stort behov for flere frivillige hænder.’

I den boligsociale indsats Husum for Alle har man i de sidste år haft stor succes med at guide børn og familier ud i det lokale foreningsliv gennem projektet FritidsGuiderne. Projektet er et tæt samarbejde mellem Husum for Alle og Kultur- og fritidsforvaltningen i Københavns Kommune og kører i flere bydele i København.

Opgaven er simpel

Hvis man som barn eller familie har brug for hjælp til at finde en fritidsaktivitet, kontakter man Husum for Alle eller Københavns Kommune, som hjælper med at matche en frivillig og familie.

Den frivillige kontakter familien, mødes med dem og finder den forening og tilbud, der passer bedst til dem. Derefter tager både frivillig og familie afsted sammen til aktivteten første gang.

-Nogle gange går det hurtigt og nemt – andre gange tager det lidt længere tid. Frivillige FritidsGuider er tålmodige og empatiske personer, som har stor interesse i at lokale børn får en god og sund fritidsinteresse, siger boligsocial medarbejder fra Husum for Alle Thomas Malchow-Møller.

Gør en stor forskel

De frivillige FritidsGuider hjælper årligt omkring 50 børn ud i foreningslivet og hjælper børnene til at få nye, positive oplevelser i deres hverdag. Børnene får ikke kun kenskab til foreningslivet men lærer også, hvordan det er at begå sig i andre sammenhænge end i familielivet, skolen og andre institutioner. De lærer om holdånd, deltagelse i fællesskaber og kammeratskab.

Vil du være med?

Som FritidsGuide kræves det, at du har en interesse for børn og unge, gå-på-mod og at du har lyst til at snakke med og møde nye mennesker. Du skal kunne forpligte dig i et par timer om ugen – til gengæld bliver du tilbudt diverse kurser og sparring i Husum for Alle og Københavns Kommune samt inkludering i et netværk af frivillige i Husum.

Hvis du har interesse i at blive FritidsGuide eller bare høre mere, kan du kontakte Thomas Malchow-Møller på tlf. 51430447 eller mail tmm@fsb.dk

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top