10 millioner til Efterslægten
Tvarnø-og-AF-5.jpg
Rektor Anne Frausing, HF-Centret Efterslægten sammen med direktør Henrik Tvarnø fra A.P. Møllerfonden, som kom på besøg på skolen i Københavns NV-kvarter med en donation på 10 millioner kr. Foto: Efterslægten
Rektor Anne Frausing, HF-Centret Efterslægten, strålede om kap med forårssolen, da hun i forrige uge tog imod Henrik Tvarnø, direktør i A.P. Møller Fonden. Fonden har bevilget 10 mio. kr. til ny studiesal med bibliotek

Henrik Tvarnø kunne fortælle den glade rektor, at A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har bevilget et beløb på 10 millioner kroner til etablering af studiesal med bibliotek i skolens tidligere gymnastiksale.
– Det er virkelig fantastisk det her, fastslår Anne Frausing. Efter at vi sidste år fik opført vores moderne sportshal med alt, hvad der hører til sådan en, stod vi jo faktisk med to gamle – virkelig gamle – gymnastiksale. Dem vil vi naturligvis gerne kunne udnytte til fordel for vores over 1500 kursister, så vi arbejder på at indrette en ny studiesal, bibliotek, undervisningslokaler og arbejdsområder for både kursister og lærere. Det var denne ombygning, vi søgte A.P. Møller Fonden om støtte til, og jeg er både glad og stolt over, at vi i dag har fået bevilget de 10 millioner, smiler Anne Frausing.

En skole med traditioner

Direktør Henrik Tvarnø fremhævede som begrundelse for den flotte donation, at HF-uddannelsen løfter en væsentlig uddannelsesopgave i samfundet, og han har hæftet sig ved Efterslægtens og skolens kursisters fine resultater. Henrik Tvarnø viste stor begejstring for kvaliteten af den gamle bygning fra 1940 og ikke mindst for den nænsomme restaurering, der tager behørigt hensyn til skolens oprindelige arkitektur.
Rektor fortæller, at de gamle gymnastiksale, bag deres noget ramponerede udseende, faktisk oprindelig havde den smukkeste glasfacade med et meget fint lysindfald. Det indtryk er det meningen at genskabe ved indretningen af de nye faciliteter.
– Vi håber på denne måde endnu en gang at kunne leve op til vores historie og traditioner, siger Anne Frausing afslutningsvis og fortsætter, vi er jo en gammel institution med et underligt navn og med et motto på latin, NON NOBIS, som betyder “ikke for os” – underforstået “for alle der kommer efter os”, altså for kommende slægter, efterslægten, altså med tanke på eftertiden.

Ny studiesal Efterslægten

Laungaard Arkitekters ombygning af HF-Centret Efterslægtens gamle gymnastiksale til nyt studieområde sker med stor respekt for de oprindelige bygningers arkitektur. Illustration: Laungaard Arkitekter

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top