Stor boligaftale på plads
552 mio. kr. vil Socialdemokraterne, Enhedslisten, Radikale Venstre, SF og Dansk Folkeparti på Københavns Rådhus bruge på at sikre, at byen også i fremtiden er en by, hvor almindelige mennesker har råd til at bo. – En af mine vigtigste politiske ambitioner er at bevare en hovedstad, hvor alle mulige forskellige typer og indkomstgrupper bor […]

552 mio. kr. vil Socialdemokraterne, Enhedslisten, Radikale Venstre, SF og Dansk Folkeparti på Københavns Rådhus bruge på at sikre, at byen også i fremtiden er en by, hvor almindelige mennesker har råd til at bo. – En af mine vigtigste politiske ambitioner er at bevare en hovedstad, hvor alle mulige forskellige typer og indkomstgrupper bor side om side – en blandet by, hvor vi dagligt møder hinanden i supermarkedet og i folkeskolen og kender hinanden på tværs af sociale og kulturelle skel, siger overborgmester Frank Jensen i en kommentar til aftalen, der er finansieret af et engangsbeløb, som København Kommune har fået ved at frasige sig retten til at tilbagekøbe grunde i kommuner rundt om hovedstaden. København har i den forbindelse fået 602 millioner kroner, og vil investere 300 mio. kr. i forbindelse med en ny lovændring, der gør det muligt for kommunen at låne penge ud til de almene selskaber, så de kan købe attraktive grunde.
– Udover flere boliger til Københavns børnefamilier og unge studerende rummer aftalen et centralt SF-ønske om nye bofællesskaber til seniorer. Det sikrer, at alle generationer bliver tilgodeset i aftalen, og det er jeg meget tilfreds med, siger sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top