Skak i påsken
– Brønshøjspiller sidst og danmarksmester

Jacob Carstensen fra Brønshøj Skakforening kan se tilbage på skak i påsken 2015 i Svendborg med lidt blandede følelser. Af de godt 250 deltagere var han blandt de ti, der skulle dyste om danmarksmesterskabet. Han var seedet sidst i det skrappe selskab, som talte fire stormestre anført af Sune Berg Hansen, der tog sig af titlen med 6,5 point – en halv foran den tidligere juniorverdensmester Curt Hansen, og halvanden foran den tidligere seniorverdensmester Jens Kristiansen. Jacob Carstensen scorede kun 2 point af 9 mulige, men det var stort set hans forventede score. Han kom dog langt fra tomhændet tilbage, for fredag den 3. april viste han, at han tænker skak hurtigere end de fleste. Således vandt han DM i lynskak, idet han besejrede Rasmus Skytte i semifinalen, og Andreas Wiwe i finalen. Flot! Og tillykke!

Blandt de mere bedagede udøvere af det gamle brætspil deltog jeg selv for Gladsaxe Skakforening i Veteranklassen (som talte 25 spillere på 60 og derover). Pouelsten Grabow var favorit med mig som dark horse. Men mens Grabow kørte lige igennem med fem sejre i lige så mange kampe og dermed suverænt vandt DM, så gjorde jeg comeback med et par remiser som sort, mens jeg vandt lutter sejre med hvid, tre i alt, og dermed sluttede med 4 point og en 3. præmie.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top