Selvejende fritidshjem
Vores lokalavis har hen over vinteren dækket om vores kamp for at bevare fritidshjemmet Storegårdsvej i den form vi kender i dag.

Vores lokalavis har hen over vinteren dækket om vores kamp for at bevare fritidshjemmet Storegårdsvej i den form vi kender i dag.

Efter over 500 høringssvar vedrørende strukturreformen af fritidstilbudene i Københavns Kommune (heraf 35 vedrørende Fritidshjemmet på Storegårdsvej, som således blev det mest repræsenterede Fritidshjem i høringsprocessen) valgte Børne- og Ungdomsforvaltningen at lægge et nyt forslag ud til høring, hvori de forslår at bevare Storegårdsvejs lokaler, men nedlægge det som selsvejende fritidhjem og i stedet inddrage lokalerne som en del af KKFO Frithuset. Vi forældre til børn på Storegårdsvej er lettede over, at de fantastiske facilliter på Storegårdsvej er reddet. Vi vil i midlertidigt udfordre forslaget om KKFO som ledelsesformen, da vi ikke mener at den særlige ånd og den høje pædagogiske kvalitet som kendetegner Fritidshjemmet Storegårdsvej vil kunne bibeholdes, hvis stedet bliver en del af en stor KKFO. Som forældregruppe vil vi i stedet forslå Børne og Ungeudvalget, at begge de to institutioner føres videre som selvejende fritidshjem og vores begrundelse herfor er følgende:

-vi ser gerne, at skole og fritidsordning samarbejder som to ligeværdige partnere. Vores børns fritidsliv skal prioriteres højt og præges af høje pædagogiske ambitioner. Vores synspunkt er, at hvis fritidsordningen er underlagt skolelederen forrykkes denne balance. Vi frygter bl.a. at pædagoger fra fritidsordningen vil skulle dække sygefravær i skoledelen med en tyndere bemanding på fritidsordningen til følge.

-Med et selvejende fritidshjem har både forældre og personale mere indflydelse på institutionens ledelse. Vi mener at medindflydelse for personalet giver de bedste forhold for at fastholde gode medarbejdere. Med tilfredse medarbejdere opnår vi et sundt og behageligt arbejdsmiljø hvor både børn og voksne sikres den optimale trivsel – og i øvrigt med et lavt sygefravær til følge.

De ovenfor nævnte ledelseformer af fritidsordningen koster det samme og der er ikke som sådan nogle stordriftfordele ved at ligge hele fritidsordningen ind under skolen. Vi vil derfor appelere til vore politikere om at bevare de fantastiske fritidstilbud der allerede fungere rigtig godt og forsætte Korsager fritidstilbudet som selvegende fritidshjem.

Mvh Forældre til Bevarelse

af Storegårdsvej.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top